Wijknieuws

Voorbereidingen Oud en Nieuw

Na het gesprek met Arno Weijermars van politiebureau Beresteinlaan waar ik hier al over schreef, heb ik me enorm verbaasd en met respect bekeken wat allemaal werd georganiseerd om de jaarwisseling in de wijk veilig en rustig te doen verlopen.

In de Annour Moskee verzamelden zich meer dan 100 (!) mensen voor de aftrap van het speciaal georganiseerde project om de nieuwjaarsnacht rustig te laten verlopen in de wijk.

Tegen mijn verwachting in mocht ook ik de Moskee in.

Diverse organisaties waren aanwezig; de Marokkaanse vereniging, de Turkse vereniging TVB, de Annour moskee, de Ahi Evran moskee, de Iraanse stichting Sahar, de Marokkaanse voetbal vereniging, HMC, de voetbal vereniging GSC ESDO, Forza Fit, de voetbal vereniging BMT, de Marokkaanse stichting Achabab, het BIT (Buurt Interventie Team) en individuele burgers.

Hans Rasenberg  (Chef wijkpolitie Bureau Beresteinlaan) instrueerde iedereen wat van hen al dan niet werd verwacht tijdens Oud en Nieuw.Ook burgemeester Van Aartsen was aanwezig; hij was al de hele dag op pad om diverse wijken te bezoeken en ook hierna zou hij nog diverse stadsdelen bezoeken. Toch na ook hij alle tijd een praatje te maken met diverse mensen en luisterde naar de toespraak van dhr. Rasenberg.Hierna gingen de mensen (met portofoons om eventueel de politie te kunnen bereiken) de diverse gebieden in.

Het scholenveld werd nog “even” verlicht door een monteur die uit Emmeloord was opgeroepen, zodat de kans dat deze school in aanbouw niet in brand gestoken zou worden.Ook het winkelplein op de Ambachtsgaarde was verlicht; alle winkeliers hadden hun licht in de zaken aan gedaan, zodat iedereen die er langsliep zich veilig voelde. En natuurlijk gaf dat geen aanleiding tot vandalisme.

Al met al; in Vrederust is op één incident na (wat vóór de inzet van al die mensen gebeurde), waar ik in een volgend logje schrijf, Oud en Nieuw geweldig verlopen.

Waar een dreiging zou kunnen ontstaan werd deze direct kalm en beheerst “de kop ingedrukt”.

Het was rustig en gewoon een feest.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.