Wijknieuws

Oud en Nieuw

Een geweldig feest, zo omschreef ik het al in mijn vorige logje.

Enorm veel vuurwerk in de wijk, wat uren doorging; schitterend om te zien!

Veel heb ik niet ervan kunnen fotograferen, want eigenlijk had ik meer oog voor mijn kinderen die hard meededen (ja, met oogbeschermingsbrillen).

En ook had ik geen zin de Canon te pakken, waar natuurlijk veel mooiere foto’s mee gemaakt kunnen worden.

Helaas stond vroeg in de avond een auto in de brand; de brandweer was er erg snel bij maar kon niet voorkomen dat hij volledig uitbrande.

Of het brandstichting of een “verdwaalde” lawinepijl was weet ik niet, maar het was de enige auto die in “mijn” wijk in de brand ging voor zover ik heb gezien, gehoord of gelezen heb en het gebeurde voordat de mensen die in de wijk zouden lopen aanwezig waren.

Alle voorzorgsmaatregelen hebben enorm effect gehad.Wat ik werkelijk prachtig vond waren de Chinese wensballonnen die door een familie in de lucht werden gelaten.Hoog vlogen ze weg, toen de hitte in de ballonnen groot genoeg was om ze los te laten.Elk jaar weer moet ik gewoon op “jacht” naar vreugdevuren.

Ik blijf ze schitterend vinden.

Het hoort voor mij net als oliebollen en appelflappen (die bij mij stevig verorberd werden; de baklucht is nu pas uit het huis verdwenen!) bij Oud en Nieuw.

Dit jaar zag ik relatief veel vreugdevuren in de wijk tot mijn vreugde.Oogluikend werden ze toegestaan, mits ze geen gevaar voor overige weggebruikers of panden en auto’s opleverden.

Voor mij was dit de “beste” Oud en Nieuw in jaren.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.