Diversen

Mijn jaaroverzicht 2015, deel 5

ontruiming De Vloek
Ontruiming De Vloek

Alweer het vijfde deel van mijn jaaroverzicht: het een na laatste.
Ik begin met de ontruiming van De Vloek in Scheveningen.
Op 9 september werd kraakpand de Vloek in Scheveningen ontruimd.
De gemeente Den Haag wil op de plek aan de Hellingweg een topzeilcentrum vestigen en daarom moest het bolwerk worden gesloopt.
Veel politie, M.E. en een volledige afzetting van de directe omgeving waren het gevolg.

jaaroverzicht
Lepelaar in de wijk

Een voor mij geweldige vondst. Nooit had ik geweten, al bleken ze er al langer te “zitten” dat er in de wijk lepelaars zaten! Dit is een juveniel exemplaar. Maar ook deze is in de herfst naar warmere oorden vertrokken.

jaaroverzicht
bloedmaan

Mijn wekker gezet en duimen.
En ja, de bloedmaan én supermaan was zichtbaar in Den Haag!
Lang van tevoren de “beste” instellingen opgezocht en bestudeerd en ik was heel tevreden met het resultaat. Wat een gebeurtenis…..
Hyper als ik was, kon ik, nadat de maan achter de huizen was verdwenen, niet meer slapen. Maar de foto’s zijn er….

jaaroverzicht 2015
ijsvogel

En nog een droomwens in vervulling gegaan: een ijsvogel op de plaat.
Dat Den Haag ijsvogels heeft wist ik. Maar ook in De Uithof. Dat wist ik niet.
Tijdens een wandeling zag ik er een op een paaltje zitten. Op tijd was ik om mijn camera erop te richten en te klikken. Had ook niet langer moeten duren, want iemand kwam plots de ganzen voeren. Schuw als deze vogels zijn vloog hij weg.

jaaroverzicht
sloop aangevangen

Deze mag natuurlijk niet ontbreken: De sloop  van een jarenlang stadsgezicht.
In augustus stonden de, mijns inziens, prachtige gebouwen van de Dr. Anton Philipszaal en Lucent Danstheater nog in volle glorie op het Spuiplein. Nu zijn ze nagenoeg verdwenen voor de bouw van het nieuwe Spuiforum. Kassian.

jaaroverzicht
Een vand e eerste bewerkingen in RAW

Een persoonlijk hoogtepunt. Een stap gezet, waarvan ik niet had verwacht die te maken, maar wel wilde. Het fotograferen in RAW. Een echte uitdaging!
Een programma aangeschaft en een cursus gevolgd, want ik snapte er geen jota van en wilde wel aan de slag! Nog steeds leer ik elke dag bij en ben er nog lang niet. Maar elk begin is moeilijk nietwaar?

jaaroverzicht
Direct treedt op

Ik besluit dit jaaroverzicht met de opening van de vernieuwde Haagse Markt.
Na een lange verbouwing ziet de markt er totaal anders uit. De houten kramen zijn vervangen door kleine (afsluitbare) huisjes en ook de paden zijn vernieuwd (prettig als je minder goed ter been bent of helemaal niet kan lopen).
De indeling is bijna identiek, dus zoeken hoeft nauwelijks. Helaas zijn wel een aantal kramen verdwenen. Maar al met al ziet het er goed uit.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.