Persoonlijk

Fotograferen in RAW

handkusje
Een handkusje van Cheyenne

Sinds een aantal jaar ben ik in het gelukkige bezit van een spiegelreflex camera.
Eigenlijk twee: een 50D en een 5d (Mark II).  De 50D als ik niet in staat ben een zware camera te gebruiken of als ik mijn 5D niet wil gebruiken en toch wat betere plaatjes dan een compact wil hebben.
Vaak probeerden anderen mij te overtuigen in RAW te fotograferen, maar het nut zag ik er niet van in: Jpg was voor mij voldoende, dacht ik.
Tot Parkpop dit jaar. Een paar fotografen wisten mij zo veel voordelen te benoemen, dat ik ging twijfelen.

Door berichten op Facebook en Google raakte ik nog meer overtuigd.
Want wat kan je meer met een foto! En wat is de kwaliteit een stuk mooier (natuurlijk draait alles om de foto zelf, maar er is zo veel meer uit te halen). Af en toe begon ik vast te fotograferen in RAW en zag, hoeveel groter de bestanden waren.
Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan en schafte het programma Lightroom aan (nee, niet de online versie).
Helaas, ik snapte er geen jota van. Zelfs foto’s uploaden was een drama voor mij.
Dan ook maar een basiscursus. Eindelijk. In november was er plaats bij Peter Schutte.
Twee bijzonder intensieve en informatieve avonden volgden.
Het importeren en exporteren en de basistools krijg ik nu eindelijk onder de knie.
Ik ben zo blij dat ik de overstap heb gemaakt! Ik weet, dat ik nu kan bewerken wat ik wil. Maar dat wanneer ik handiger word, ze ook weer anders kan bewerken!
Mijn handen jeuken om verder te leren want fotograferen blijft mijn passie.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Frances van Rijn

    Mijn complimenten hoor dat je in een toch wel moeilijke cursus stort! Veel succes met de toekomstige bewerkingen. Ik zelf heb geen idee wat dan mooier kan worden etc. maar ik ga het vast zien in de komende foto’s. De handkus is alvast heel mooi, zoals Rembrandt schilderde…. 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.