Diversen

Jaaroverzicht 2017 deel 4

Jaaroverzicht 2017 deel 4
Jaaroverzicht 2017 deel 4: winter!

En hier mijn jaaroverzicht 2017 deel 4. Het laatste deel dus.
Het overzicht van de laatste drie maanden van dit jaar.
Wie weet komen er meer hoogtepunten, maar dat is jammer dan.
Na lange tijd van publiceren van weinig blogs, is in december een opleving te zien. Eindelijk lijk ik weer een beetje in mijn ritme te komen en heb meer zin erop uit te gaan.
Natuurlijk is mijn tijd nog steeds beperkt (ik ben oma 🙂 ) en mijn lichaam wil minder dan ik. De zin echter blijft, dus ik blijf bloggen. Nu per maand de zaken die op mij de meeste indruk hebben gemaakt.

Oktober

Jaaroverzicht 2017 deel 4
Koningin Máxima

Na Prinsjesdag was het leuk ook in deze maand weer foto’s van koningin Máxima te mogen maken tijdens de 10 kopstukken on tour in het Mauritshuis. Een expositie die tot eind maart te zien is, maar niet meer in het Mauritshuis.

rode zon
rode zon bijna de bloedmaan!

Een rode zon door het Saharastof gecombineerd (of voornamelijk) met de flinke hoeveelheid roet- en stofdeeltjes die vrijkomen door de heftige bosbranden in Portugal en Spanje. Een imponerend gezicht. Het was net of er een bloedmaan te zien was, mede doordat het donker was door de laaghangende bewolking (of stof?).

Japanse Tuin
Japanse Tuin: schitterend!

Voor het eerst in mijn leven zag ik de Japanse Tuin.
Wat een indruk maakte deze op mij. Ik nam me voor deze echt nog een keer te bezoeken, want het was dit jaar op het nippertje!

November

Cool Event
Cool Event: de opening van de schaatsbaan

Cool Event is weer geopend. Dit gebeurde op 11 november in de sfeer van Frozen.
Nog steeds kan je in Scheveningen genieten van een echte schaatsbaan vlak bij het prachtige Kurhaus.
Ook de Ice Expo en roetsjbaan werden even later (in december) geopend: een echte aanrader (al is het erg koud…).

Sinterklaas
Sinterklaas op de Leyweg

Op 25 november kwam Sinterklaas aan op de Leyweg. Nu ja, niet alleen de Leyweg, maar alle grotere winkelcentra in Zuidwest. Heerlijk alle kinderen, groot en klein, zo te zien genieten.
Zelfs “kinderen” met een rollator wilden de goedheiligman begroeten.

Een nieuw uiterlijk! Haags Allerlei heeft nu een totaal nieuw thema. Ik ben nog steeds dolgelukkig met het nieuwe uiterlijk. Het heeft er zelfs toe geleid, dat ik gemotiveerder ben meer te bloggen. Mijn jaaroverzicht 2017 deel 4 kan dus niet zonder dit te noemen….
Nogmaals enorm bedankt Marielle!

December

Sammy's avonturen
Samen met mijn dochter en kleindochter naar Omniversum!

Een persoonlijk hoogtepunt dit jaar.
Samen met mijn dochter en kleindochter naar het Omniversum voor de prachtige grootbeeldfilm Sammy’s Avonturen. De eerste keer dat mijn kleindochter naar de film ging. Maar wat heeft zij (en dus ook wij) genoten!
De film is absoluut een aanrader voor kinderen.

winter
code rood: zo glad….

En toen was het ineens even winter.
Op 10 en 11 december viel een behoorlijk pak sneeuw. Voor 11 december werd heel terecht zelfs code rood afgekondigd. Rijden op wegen was haast onmogelijk.
De Uithof was weer schitterend en heb er een tijd genoten. De terugweg was even lastiger. Niet zozeer het lopen, maar zorgen dat ik niet door auto’s werd aangereden!
Remmen was namelijk onmogelijk kwam ik achter op de Lozerlaan….

kerstviering
Kerstviering op Leyweg

Elk jaar wordt door het stadsdeel Escamp een kerstviering gehouden. Dit jaar was op de Leyweg ook een kerstviering door de winkeliersvereniging georganiseerd, tegelijkertijd met eerstgenoemde viering.
Ik was heel blij dat ik, ondanks dat ik niet meer als vrijwilligster werkzaam ben bij Wijkberaad Vrederust toch werd uitgenodigd. Het was zo leuk weer veel mensen te ontmoeten met wie ik zo veel te maken heb (gehad).

En hiermee eindig ik mijn jaaroverzicht 2017 deel 4.
Misschien dat ik morgen nog een hoogtepunt meemaak, maar die komt dan automatisch toch bovenaan te staan.
Voor nu: ik wens iedereen een goed einde van 2017 en vast een geweldig 2018!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.