Stadsnieuws

Carnivale 2017 in Huijgenspark was geweldig

Carnivale
Ingang tot Carnivale

Dit jaar streek Carnivale weer neer in het Huijgenspark. Dit, na een jaar van afwezigheid. De gemeente Den Haag gaf vorig jaar geen subsidie, waardoor het festival geen doorgang kon vinden.
Nadat een meerderheid van de gemeenteraad instemde met een motie om het winterfestival een doorstart te laten maken, kon Carnivale tussen Kerst en Oud en Nieuw dit jaar weer plaatsvinden gelukkig.
Wat is Carnivale? Een circus? Een kermis? Eigenlijk allebei. Diverse zo goed als uitgestorven acts en attracties worden bij elkaar gebracht en dat alles in een mystieke en vrolijke sfeer.

Carnivale
Prachtig belicht: bijna een sprookje!

Richard Mulder vroeg of ik erheen wilde. Eigenlijk was ik het dit jaar ook van plan, maar op de een of andere manier was het er nog niet van gekomen. Hij gaf me twee kaartjes en samen met mijn man gingen we gisteravond richting het Huijgenspark.
Wat hebben we genoten!

Carnivale
Carnivale is genieten voor groot en klein: ook van de muziek genoten de allerkleinsten

De sfeer en de hele entourage was geweldig.
Er is zo veel te zien en doen, voor groot en klein.
Prachtige draaimolens, suikerspinnen, muziek en mensen die verkleed over het terrein lopen.

Carnivale
Rijden in de Wall of Death: zelfs hand in hand!!!

Mijn man wilde dolgraag de Wall of Death zien. Ook ik was heel nieuwsgierig, zeker nadat mijn man het verhaal vertelde, dat hij in 1968 ook op een brommer had gezeten en op zo’n zelfde muur had gereden. Hij had door het te doen 25 gulden verdiend, maar je begrijpt dat hij wel bont en blauw was.
Wat hier gebeurde was zo indrukwekkend. Rijden tot aan de rand! En dat niet één keer, maar meerdere keren. Wat moet je dan een enorme beheersing over je voertuig hebben. Helemaal verbazingwekkend vond ik toen ze samen gingen rijden. Op zich al lastig, maar ook nog hand in hand in de koker!

Carnivale
De vuurspuwer was zo indrukwekkend

En dan de vuurspuwer… Een prachtige act had hij.
Vuur, ik hou ervan. De vlammen en “tongen” zijn zo indrukwekkend.
Deze show moest ik natuurlijk ook meemaken. Gelukkig kon ik hem zien en fotograferen.
Alles ging met een boel humor.

Carnivale
Fritz Parlando spreekt iedereen toe

De tonnen langs de kant waar grote houtblokken brandden gaven een warme gloed over alles heen, naast dat het enorm veel hitte af gaf.
Natuurlijk was er ook de Kop van Jut, waar ik het in een oudere blog ook al over had. Die is natuurlijk nog zonder foto’s 🙂 Maar de tekst bij die blog klopt nog wel steeds.
Carnivale voor dit jaar is voorbij. Hopelijk strijkt het circus/de kermis volgend jaar weer met Fritz Parlando  neer in de stad!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.