Stadsnieuws

Ice Expo en Roetsjbaan Cool Event geopend

Ice Expo
Red Bull Knock Out tijdens Ice Expo, schitterend!

Als er iets is wat ik schitterend vind, zijn het ijssculpturen. Zeker als er kleurrijke spots op staan. Het heeft voor mij iets magisch. Soms kan je er doorheen kijken, soms is het mat. Geweldig als de makers deze kunstwerken fabriceren.
In Scheveningen kan je weer genieten van ijssculpturen in de Ice Expo. Kleed je wel heel warm aan, want het is ijskoud in de ruimte waar de beelden staan. Maar het is prachtig om te zien!

Ice Expo
Sinterklaas roetsjt naar beneden: baan is officieel geopend

Zaterdag 2 december was de opening van de Ice Expo en de Roetsbaan. Een ijskoude dag: echt winters zoals de naam van het evenement “Cool Event” al in zich heeft.
Eerst werd de Roetsjbaan door Sinterklaas met zijn Pieten geopend onder toeziend oog van DJ Justin Verkijk. Daarna ging iedereen de tent in op de boulevard (vlak bij de Pier) waar de temperatuur aangenaam was vergeleken met buiten.
Een heerlijk hapje en drankje voor wie wilde. Veel tijd om op temperatuur te komen was er niet. Want ook de Ice Expo moest worden geopend.

Ice Expo
Pat Smith, Boudewijn Revis en Justin Verkijk openen Ice Expo en eerstgenoemden krijgen glossy

In een aparte tent was het koud. Vanzelfsprekend, want de gigantische ijssculpturen (in het zand) mogen natuurlijk niet smelten.
Je wordt gevoerd langs 200 jaar Scheveningen. Het verleden, het heden en de toekomst. Prachtige spots verlichten de ruimte.
Justin Verkijk, wethouder Boudewijn Revis en zanger Pat Smith trokken een groot doek naar beneden die over een sculptuur hing.
Tussen Golden Earring en Di-rect werd het beeld van Anouk zichtbaar. Namen van artiesten die optraden tijdens Live on the Beach dit jaar op het strand van Scheveningen.
Hierna werd de eerste glossy van Cool Event overhandigd aan Pat Smith en Boudewijn Revis.

Ice Expo
Pat Smith speelt tijdens opening

In de tent kon iedereen zich weer even opwarmen, wat hard nodig was.
Zelfs mijn camera weigerde even dienst door de kou! Ik koos voor een heerlijke kom erwtensoep en genoot aan een tafeltje terwijl ik op temperatuur kwam.
Pat Smith was er niet alleen voor de opening zelf: natuurlijk trad hij ook solo op. Heerlijk.
De muziek achter me latend, liep ik weer richting de tram.
Ice Expo

Over Cool Event

Dit jaar vindt de 11e editie van het Cool Event plaats in Scheveningen. Onder leiding van organisatoren Damiano D’Alba en zijn team hebben ook dit jaar de ondernemers van Scheveningen en Den Haag de handen ineen geslagen om dit evenement mogelijk te maken. Bijzonder dit jaar is de samenwerking met stichting Feest aan Zee – 200 jaar badplaats. Daarnaast wordt Cool Event mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, BKS Parking, Stichting Feest aan Zee, Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (project IJstijd), Buitengewoon Scheveningen, Belangenvereniging Kurhausplein en Palace Promenade.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.