Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Stadsgesprek over cultuur in Dakota

Veel mensen in de prachtige zaal

 

Het afgelopen jaar schreef de gemeente Den Haag met de hele stad een “bidbook” voor Den Haag als Europese Culturele Hoofdstad 2018.
Veel mensen hadden hun ideeën ingestuurd, ook veel bewoners en organisaties in Escamp.
Zoals iedereen weet, is de Hofstad niet meer in de race voor Culturele Hoofdstad 2018, maar de gemeente wil de ideeën en energie niet verloren laten gaan.
Daarom werden diverse stadsgesprekken georganiseerd. Op 11 juli was Escamp aan de beurt. In Theater Dakota werd in gesprek gegaan om te kijken hoe de initiatieven van dit stadsdeel tot een succes kunnen worden gemaakt en om te delen waar de gemeente mee bezig is op cultureel gebied.


 

Paul Cornelissen en Marjolein de Jong

 

Onder leiding van Paul Cornelissen (directeur Theater Dakota) werd een aantal van de ideeën besproken die naar boven kwamen voor 2018, maar er was ook ruimte voor nieuwe initiatieven, waar ook gebruik van werd gemaakt.
Wethouder Marjolein de Jong gaf haar visie op de ideeën maar hield ook nog een (kort) betoog over het Spuiforum. Wethouder Van Engelshoven zou ook aan dit Stadsgesprek deelnemen, maar zij was verhinderd wegens alle perikelen rondom hetzelde Spuiforum…..

 

Voor mij het leukste initiatief waarbij samenwerking met diverse instanties wordt aangegaan

 

Al met al was het toch een leuke en zeer enerverende avond, waar echt leuke, zoals bovenstaand initiatief waar musici in Morgenstond een aubade brengen aan bewoners (maar ook naar mijn mening minder leuke) initiatieven werden geuit.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.