Natuur/milieu,  Stadsnieuws

SolarButterfly een dag op Scheveningen

SolarButterfly
De SolarButterfly een dag op de boulevard van Scheveningen

Toen ik las dat de SolarButterfly ook Nederland zou aandoen en zelfs een dag op de boulevard van Scheveningen zou staan, besloot ik dat in mijn agenda te zetten. Want die wilde ik dolgraag zien.
Wat is de SolarButterfly?
Het is een duurzaam gebouwde tiny house op wielen. Deze zonnevlinder is gemaakt van ruim 800 kilo uit de oceaan opgeviste PET-flessen en functioneert volledig op zonne-energie. Met dit bijzondere object vraagt het internationale team achter de SolarButterfly aandacht voor innovatieve oplossingen om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan.

SolarButterfly
Hij lijkt op een vlinder

Met de zonnepanelen van het Tiny house wordt voldoende energie opgewekt om de auto weer op te laden.
Deze rijdt dan naar zijn nieuwe bestemming met het Tiny House erachter aan.

Op de boulevard kon je informatie krijgen over deze Solarbuttefly en er waren workshops en lezingen.

De “zonnevlinder” heeft een lengte van 13 meter en een spanwijdte van 10 meter. De bedoeling is dat hij de hele wereld over gaat.
Op zatterdag 25 juni stond hij dus op de Strandweg op Scheveningen om mensen te “inspireren en enthousiasmeren om klimaatverandering tegen te gaan. Op grote én kleine schaal.

In mei vertrok de SolarButterfly uit Geneve (Zwitserland). Naast Scheveningen gaat de Zonnevlinder ook naar Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Daarna reist hij naar Brussel. Hier gaat het team met politici in gesprek over de Europese aanpak tegen klimaatverandering. Europa is de start van een wereldreis van de SolarButterfly die verspreid over vier jaar door Noord en Midden-Amerika, Azië, Australië en Afrika trekt.
Op deze pagina kan je alles lezen en volgen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.