Gezondheid,  Wijknieuws

Opening watertapkraan op Cruyffcourt Vrederust

Officiële opening

 

Waterbedrijf en natuurbeheerder Dunea heeft in negen gemeenten in onze regio 51 tapkranen neergezet.
Op 22 maart, op Wereld Waterdag, werd op het Cruyffcourt Vrederust ook een tapkraan officieel geopend door wethouder Rabin Baldewsingh en de directeur van Dunea Piet Jonker.
De tapkranen staan niet alleen in de duingebieden van Dunea, maar ook op drukke plekken in de stad. In de toekomst moet in alle achttien gemeenten van het zorggebied van Dunea een watertap komen te staan.


 

John Dingjan in het midden

 

Deze watertapkraan is niet zo maar ontstaan.
In 2012 is Staedion betrokken geweest bij een gezondheidsmarkt in Vrederust (aan de Beresteinlaan). Tijdens deze markt was ook de GGD van Den Haag aanwezig om kinderen meer bewust te maken van het drinken van water in plaats van de liters Energie drankjes.
John Dingjan van Staedion (op de foto hierboven) heeft toen de stoute schoenen aangetrokken en een water-tap-punt aangevraagd bij het Johan Cruijffcourt aan de Pachtersdreef.
En, dit heeft dus geresuteerd in deze waterkraan.

 

dansen met de kinderen

 

Na een dansje met kinderen uit Vrederust werd de tapkraan officieel onthuld. Natuurlijk was hierbij ook John Dingjan van Staedion aanwezig, alsmede stadsdeeldirecteur René Baron.

 

Dit jongetje mocht als eerste watertappen

 

Nadat de wethouder de eerste bidon had gevuld mochten de kinderen er één, die speciaal voor deze dag waren gemaakt, vullen.
De gemeenten hebben de tapkranen gekocht tegen kostprijs. Dunea levert op haar beurt tien jaar gratis water, het onderhoud van de tapkranen en de periodieke kwaliteitscontrole van het drinkwater.
‘Service aan de klant, bijdragen aan CO2-reductie en aan een gezonde levensstijl; dat zijn de belangrijkste redenen voor Dunea om openbare tapkranen te realiseren’, verklaart Ad de Waal Malefijt van Dunea. ‘Een flesje vullen met water uit de kraan draagt bij aan een duurzame leefomgeving omdat je plastic flessen uitspaart en ook het vervoer ervan. Bovendien draagt drinkwater bij aan een gezonde levensstijl; het verhoogt je concentratie, helpt afvalstoffen af te voeren uit het lijf en hydrateert de huid, zo blijkt uit onderzoek Dat je eigen flesje vullen onder de openbare tapkraan gratis is, is natuurlijk ook een pluspunt in deze tijd.

Overigens, alle foto’s zijn gemaakt door mijn man; ik zat in het World Forum en hij nam dit voor mij waar.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.