Boeken,  Stadsnieuws

Ontdek hoe je schrijver wordt in het Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum
De Verhalendame in het Kinderboekenmuseum – Foto Eveline van Egdom

Tijdens de opening van de Voorleestent in het Kinderboekenmuseum had ik het toevallig over. De Kinderboekenweek.
En hoe mijn kinderen er toen van genoten. Van al die schrijvers en al die activiteiten die erom heen werden georganiseerd.
Gelukkig staat er dit jaar weer wat op stapel!
Van 6 t/m 30 oktober staat ‘Worden wat je wil’ centraal in het Kinderboekenmuseum. Het is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek en waar je kun je nu beter ontdekken wat het inhoudt om schrijver te worden?

Op speelse wijze krijgen kinderen tips & tricks van echte Griffel-winnaars in een nieuwe expositie over 50 jaar Gouden Griffels. In een doorlopende workshop kunnen kinderen vervolgens hun eigen boek maken. Verder komt de Verhalendame na anderhalf jaar eindelijk weer naar het museum om de mooiste verhalen te vertellen.

Een bezoek aan het Kinderboekenmuseum is perfect te combineren met het bewonderen van de allermooiste kinderboekenillustraties. In het Literatuurmuseum opent op 6 oktober namelijk een tentoonstelling over de winnaars van de Zilveren Penselen 2021. Illustraties brengen verhalen tot leven en wie weet inspireert dit kinderen om later illustrator te worden, of kunstenaar. In deze tentoonstelling is onder andere werk te zien van Floor de Goede, Annemarie van Haeringen, Noëlle Smit en Ludwig Volbeda.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.