Diversen

Nieuwe activiteiten Stadsboerderijen

 

stadsboerderijen
Uitgebloeide bloembollen? Lever ze in op de stadsboerderijen!

In deze blog de activiteiten voor de komende periode van de stadsboerderijen.
Voorzichtig aan wordt het weer lente, dus weer weer om naar buiten te gaan!

 

Uitgebloeide bloembollen?

Lever ze in op een stadsboerderij
februari t/m april | Tijdens openingstijden dinsdag t/m zondag van 9.00 – 17.00 uur
Alle stadsboerderijen | www.denhaag.nl/stadsboerderijen

Zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel, in het voorjaar. Maar wat doe je ermee als ze zijn uitgebloeid. Weggooien?! Zonde, want de bollen zijn vaak goed opnieuw te gebruiken. Lever ze in op de stadsboerderij. Deze bloembollen zullen dan op het terrein van de stadsboerderij worden herplant, zodat iedereen volgend jaar weer plezier kan beleven aan uw bollen!
In 2018 is er totaal meer dan 175 kg bollen ingeleverd op de stadsboerderijen.

Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)
Woensdag  13 februari , 14.00 tot 15.00 uur
Opgeruimd st(r)aat netjes
Zie jij ook zoveel zwerfvuil op straat? Help samen met onze bok, Sten, mee om het zwerfvuil op te ruimen. Samen werken we aan een schonere wijk. Om 14.00 uur vertrekken we vanaf de boerderij. Deelname gratis, 4 – 12 jaar

Stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 / Zuiderpark (Escamp)
2e Donderdagmiddag v/d maand, 14 febr, 13.30 – 15.00 uur
Ouderenmiddag
Iedere 2de donderdag van  de maand wordt op stadsboerderij Herweijerhoeve met een speciale ouderen middag op de boerderij. Ouderen kunnen van 13.30 tot 15.00 uur aanschuiven voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Natuurlijk is er ook gelegenheid om tijd met de dieren door te brengen. Aanmelden via (facebook) stadsboerderij of  stadsboerderijen@denhaag.nl

Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
Vrijdag 15 februari, 15.00 – 16.30 uur
Warme truiendag op stadsboerderij Landzigt
15 februari is het warme truiendag! Zet deze dag de verwarming een tandje lager en trek een dikke trui aan. Een schaap verwarmt zichzelf met een laagje wol en een hoop andere dieren krijgen een dikke wintervacht. Wat kun jij zelf allemaal doen om het warm te krijgen? Deze dag gaan wij werken en knutselen met wol, kom jij ook ?

De gemeentelijke afdeling Milieueducatie stimuleert scholen en kinderopvang om deel te nemen aan de Warme Truiendag. Dit jaar doen bijna 80 groepen mee van 17 scholen en Kinderopvangorganisaties.
Voor scholen is een ideeënboek gemaakt (downloaden via www.denhaag.nl/nme )

Goed bezig Den Haag!
Door mee te doen met WarmeTruiendag ben je goed bezig. Goed voor jezelf, goed voor de stad en de mensen om je heen én goed voor het milieu. En daar wordt iedereen beter van!

Heb je de smaak te pakken en wil je vaker meedoen met een #goedbezigDH actie? Meld je dan vanaf 15 februari aan via www.denhaag.nl/goedbezigDH. We sturen je dan vanaf half maart elke twee weken een vrijblijvend, makkelijk uit te voeren idee toe waar je een goed gevoel van krijgt.

100 jaar Natuur- en Milieueducatie in Den Haag
Met #goedbezigDH vieren we in 2019 dat de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Den Haag 100 jaar bestaat. In 1919 nam de gemeente het beheer van de eerste Haagse School- en Kindertuin over. Dat was het begin van 100 jaar onderwijs over natuur en milieu.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.