Wijknieuws

Man maakt fatale val na vluchtpoging
Ondanks inzet van een traumateam bezweek gisteravond een man aan het Zicht aan zijn verwondingen na een val van de derde etage.
De vreemdelingenpolitie bezocht aan het begin van de avond een woning in een flat op zoek naar de man die illegaal in Nederland zou zijn.
Op het moment dat de politie de woning binnenging, vluchtte de man naar het balkon en probeerde via de regenpijp weg te komen. Deze vlucht werd hem noodlottig.
Volgens ooggetuigen die in de speeltuin zaten (gelukkig geen kinderen!) viel hij daarop naar beneden op een afdakje en met zijn been op een fiets.De helikopter kon natuurlijk niet landen op de beperkte ruimte van Het Zicht en landde vlakbij op het voetbalveld aan de Vrederustlaan. Daar werden de traumamedewekers met een politiewagen snel naar de plek gereden.

Hoe triest is dit.
Hadden bewoners de politie niet tegengehouden die binnen wilden komen, had hij waarschijnlijk niet de gelegenheid gehad te vluchten.
Een leven zo zinloos geeindigd.
De recherche onderzoekt dit incident nog.

Please follow and like us:

4 reacties

 • SirCumSized

  Dit soort incidenten dat illegaal verblijvende mensen vluchten voor de vreemdelingenpolitie en daarbij sterven staan helaas niet op zichzelf. In oktober/november 2009 is er in Zoetermeer een Chinese man van de flat gesprongen die net daarvoor was bezocht door de vreemdelingenpolitie. Mijn vriendin liep daar net en heeft een aantal maanden erover gedaan om het bijkomende geluid van deze vallende persoon te verwerken.
  Geeft wel aan hoe groot de wanhoop is bij deze mensen die leven in de illegaliteit dat ze zelfs tot zo’n wanhoopsdaad over kunnen gaan?

 • admin

  @SirCumSized
  Mee eens. Ik vind het intriest.
  Ik ben blij dat ik de gebeurtenis zelf niet heb gezien (een jonge vrouw die het wel had gezien -en gehoord- stond bijna te huilen en was helemaal de kluts kwijt); ik kan me voorstellen, dat jouw vriendin moeite had met het verwerken (als je dat ooit kan…).

 • KolonelV

  Je kunt niets zeggen over de motieven van iemand die vlucht voor de vreemdelingenpolitie (en daarbij wel of niet om het leven komt). Misschien was dit wel een crimineel die uit handen van de politie wilde blijven. Eigenlijk weten we niets. Ik vind dat er te vaak en teveel voorbarige conclusies worden getroffen. Hoezo “wanhoop”? Dat klinkt tendentieus!
  Natuurlijk is het plotseling eindigen van een leven triest. Maar méér kan je er niet van zeggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.