Sport/ontspanning

Ronde van Wateringen 2010
Gisteren werd de 38e editie van de Wateringse Wielerronde gehouden.
Nu is dit natuurlijk niet direct Den Haag, maar ligt wel vlakbij waar ik woon.
Het is en blijft voor mij een geweldig spektakel om te zien.
Leuk om al die verschillende categorieën (zowel jonge als oudere renners, meisjes en jongens) ronden te bekijken.Ook mooi waren deze meisjes, die voordat de ronde voor de profs werd verreden petten uitdeelden van de Westlandbus.De laatste tour was, zoals gebruikelijk, voor de profs. Maar liefst 48 rijders uit diverse landen en clubs hadden zich voor de tour aangemeld. Ik hou dit verslag bij deze ronde, anders wordt de log veel te lang.
Allereerst werden alle profs voorgesteld en zetten hun handtekening op een bord, waaronder ook groene trui drager tijdens de Tour de France Alessandro Petacchi.

De burgemeester van Wateringen gaf daarop het startschot, waarna de 100 kilometer door Wateringen werd verreden.

In een bocht kon ik een foto van (Nederlands Kampioen 2010) Niki Terpstra maken, die toen voorop reed in heet peleton. Voor het zetten van zijn handtekening op het podium was hij te laat gearriveerd. (Jammer voor veel mensen want alle rijders namen na het voorstellen de tijd hun handtekening te zetten).

Nederlander Koos Moerenhout werd overtuigend winnaar; met een grote voorsprong reed hij als eerste over de finish. Martijn Maaskant werd tweede en Alessandro Petacchi derde.


Natuurlijk werden de winnaars uitgebreid geinterviewd en gehuldigd (bovenste foto).

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.