Muziek,  Wijknieuws

Haags Zwingfestival 2010
Als er een festival is, waar ik elk jaar weer van geniet, is het wel het Haags Zwingfestival (hier schreef ik de aankondiging al), georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting.
Al vind ik niet alles even mooi, maar de sfeer, de ongedwongenheid, te zien hoe intens mensen meegenieten, meezingen en dansen; gewoon geweldig!
Elk jaar weer is er een diversiteit aan Haagse artiesten en een hoofd (slot) act.
Veel mensen komen voor deze act, maar zijn er al vanaf het begin in het Openlucht Theater van het Zuiderpark; geen wonder.
Ondanks dat de weersvoorspellingen minder waren, was het theater weer vol. Gelukkig bleef het bijna de hele middag droog, op een paar kleine buitjes na; zelfs de zon liet zich heel af en toe bleekjes zien.
Ook een paar politici waren aanwezig; stadsdeelwethouder Baldewsingh en Tweede Kamerlid Pierre Heijnen genoten mee op de tribune.

Het Haags Zwingcafe (Henk Anijs & Frans de Leef, die naast Gerard van den IJssel medepresentator was) begon om 13.00 uur, waarna om 13.45 John West het stokje overnam.


Hierna volgden het Surinaams Vrouwenkoor Afimo en Garrie (de zingende slagersvrouw).
Zij wist met haar speciale stemgeluid en meeslepende liedjes iedereen, ondanks de regen die af en toe toen viel, enthousiast te maken.
Handen gingen omhoog terwijl Garrie regelmatig letterlijk het publiek “indook” om anderen even mee te laten zingen.


De regen gaf overigens wel een schitterend effect! De parapluus hadden allemaal verschillende kleuren, waardoor de tribune bijna een schilderstuk werd.


Hierna was Captain Midnight aan de beurt.
Hier heb ik ook enorm van genoten. Zangers als André Hazes en Marco Borsato wist hij meesterlijk te vertolken, zichzelf begeleidend op een piano.
Voor mij wel één van de hoogtepunten.

Land en lied volgde waarna een voor mij een totaal onbekende groep optrad; Robuust.
Zij treden nauwelijks openbaar op, maar sterk waren ze wel!


Na Stefan Torenbeek trad dan Marianne Weber op. Een uitleg behoeft zij niet; hoe het publiek op haar reageerde ook niet…
Leuk vond ik, dat zowel John West als Marianne Weber alle tijd namen met hun fans op de foto te gaan en handtekeningen uitdeelden al werd het later en later…

Meer foto’s? Klik hier; natuurlijk kan je mij mailen om na te bestellen voor privé gebruik (g.nieland@ziggo.nl)

Ook bij Richard Mulder (klik) zijn foto’s te bekijken en na te bestellen en bij de Haagse Popfotograaf staan foto’s online.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.