Sport/ontspanning

Beach Challenge Kijkduin
Naast het Streetball gisteren op het Spui, waren er meer sportieve activiteiten in en rond Den Haag.
Eén daarvan was de “Beach Challenge” in Kijkduin. Dit is een ééndaags sportspektakel op het strand en in het duingebied.
Hoofdonderdeel van het evenement is de strandtriathlon (in 2010 tevens het Nederlands Kampioenschap off-road triathlon), maar de Beach Challenge omvat daarnaast ook wandeltochten, sport- en spelactiviteiten voor de jeugd en een strandtrimloop.
De “Beach Challenge” is de oudste offroad triathlon van Nederland. Hij wordt vanaf 1998 gehouden.Het eerste onderdeel in deze offroad uitdaging is een stuk zwemmen in de Noordzee.
Vanzelfsprekend wordt vanaf het strand gestart, waarna maar liefst 1500 meter in de Noordzee wordt gezwommen.
Na het zwemmen moeten de deelnemers 28 kilometer mountainbiken op een volledig off-road parcours: over het strand, door de duinen en over paardepaden.

Afgesloten wordt met 10 kilometer hardlopen, waarbij het parcours de deelnemers in twee zware ronden over het strand en door de duinen leidt naar de finish.
Het lijkt mij immens zwaar; door het mulle zand, de zware stroming van de zee en natuurlijk een weg die niet vlak is door de heuvels van de duinen; een prestatie!

Alle foto’s zijn door Richard Mulder gemaakt. Wilt u meer zien en/of nabestellen (ook voor overige evenementen in Den Haag)? Klik hier bij Richard Mulder.

Please follow and like us:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.