Politiek

Demmink protest op PleinGisteren vond op het een protest aktie plaats om te bereiken, dat een nieuw, grondig en onafhankelijk onderzoek plaatsvindt tegen Demmink.
Er verzamelden zich een grote groep mensen waaronder diverse organisaties (JDTV, Anonymous en Occupy Den Haag) waar zij met spandoeken en borden lieten zien wat ze van Joris Demmink vonden.


img class=”aligncenter” title=”Powned aanwezig” src=”//i727.photobucket.com/albums/ww278/Haagsallerlei/2012/demmink5.jpg” alt=”” width=”450″ height=”300″ />

Ook Powned was aanwezig om interviews af te nemen. Hierboven zie je dat een man met een helm met daarop ”Heil Demmink” stond. (Persoonlijk ging me dat iets te ver).
De journaliste werd op een gegeven moment verbaal aangevallen op de wijze waarop Powned en dus De Telegraaf om waren gegaan met Micha Kat (lees ook op Wikipedia). Vele film- en fotocamera’s waren op dat moment op haar gericht.
Na de demonstratie op het Plein, werd naar het huisadres van Demmink gelopen. Aangezien dit me iets te ver ging en ik al best lang onderweg was geweest, vond ik het welletjes en ben richting huis gegaan.
De demonstratie is rustig verlopen.Please follow and like us:

5 reacties

 • gerooide

  Ik heb de demo via een live stream bekeken, veel “beroeps-demonstranten”. De commentator van de stream was zelfs verbaasd dat er “verschillende soorten mensen” mee liepen. Als ik het goed heb begrepen is aanstaande woensdag weer een actie tegen Demmink, op of rond het Binnenhof. Elke aandacht voor de zaak Demmink is meegenomen.

 • Oranje Trix

  Op zondag 28 oktober 2012 trok in hartje Den Haag een menigte van ongeveer 200 man naar het privéadres van de omstreden Haagse justitieambtenaar Joris Demmink. Gewone burgers liepen een vreedzame marsroute onder begeleiding van een aanzwellende mantra: Joris D. weg ermee! Joris D. weg ermee! Joris D. weg ermee! Saillant detail: voordat de menigte vanaf het plein in Den Haag vertrok werd directeur Drent van het Hofnarretje uit Amsterdam gespot. Hij stond de op de been gekomen volksmassa van een afstandje te bekijken. Toen Drent in de gaten kreeg dat mensen hem herkenden koos de hofnar het hazenpad.

  Bekijk het maar – Hollands Glorie: //www.youtube.com/playlist?list=PL09B57AF6EF6B98A6

 • Peter

  Ik wil even kwijt dat ik ‘t belachelijk vind. Al jaren worden er beschuldigingen geuit aan het adres van Demmink zonder dat een enkele vorm van bewijs voor bestaat. Zo’n boek als de Demmink Doofpot rammelt van een aan alle kanten. Dat er zich nu zelfs Occupyers tegenaan bemoeien..sjesus

 • gerooide

  @ Peter- Demmink heeft toegegeven dat hij het graag met jonge jongens doet en daarbij niet altijd naar de leeftijd vraagt. Is voor mij reden genoeg om een man in zijn positie direct op non actief te zetten.
  Er zou wat mij betreft een gedegen onderzoek naar de gedragingen van deze man moeten komen. Dat Occupyers en Anonymouse zich er mee bemoeien vind ik ook belachelijk en trekt deze zaak ook in het belachelijke.

 • Peter

  @Gerooide Demmink is nu met pensioen. Gaat de meute hem nu alsnog achter de vodden zitten?
  De man is eerlijk is over zijn voorkeur. Dat betekent m.i. niet dat zijn gedragingen niet door de beugel konden of kunnen..mensen die dat beweren dienen eerst met bewijs te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.