Natuur/milieu

Actie Greenpeace tegen KFC op SpuiVandaag hield Greenpeace voor de deur van Kentucky Fried Chicken (KFC) een actie tegen het gebruik van het door hun gebruikte verpakkingsmateriaal. KFC koopt namelijk verpakkingsmateriaal van het bedrijf Asia Pulp and Paper (APP) dat daarvoor op grote schaal Indonesisch regenwoud tot pulp vermaalt.
Het slachtoffer van KFC is de Sumatraanse tijger.
Door papier van APP te kopen, maakt KFC zich medeschuldig aan de verwoesting van Indonesisch regenwoud en het verdwijnen van het leefgebied van de Sumatraanse tijger. Van dit bijzondere dier zijn er nog maar 400 in leven en dit aantal daalt dankzij de verwoestende praktijken van APP.
Voor de deur van de KFC in de Spuistraat waste een ”Sumatraanse tijger” schaaltjes en borden af, en gaf die aan mensen die de KFC bezochten, met het verzoek deze te gebruiken in plaats van het verpakkingsmateriaal. Tevens werden mensen verzocht een petitie te tekenen, om KFC af te laten zien dit materiaal te gebruiken.

De acties bij de vestigingen van KFC maken deel uit van de wereldwijde campagne ‘KFC No Good’. Onderdeel van de campagne is een parodie op de website van de fastgoodgigant waarin de KFC-verpakkingen (onder andere gemaakt van regenwoud) in opstand komen tegen het bedrijf.
Kostbaar regenwoud hoort niet als wegwerpverpakking in de afvalbak te belanden. Daarom roept Greenpeace KFC op het contract met APP zo snel mogelijk te beeindigen en daardoor niet meer bij te dragen aan ontbossing.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.