Sport/ontspanning,  Wijknieuws

50 jaar schaatsen in De Uithof

50 jaar schaatsen in De Uithof
50 jaar schaatsen in De Uithof: zo ziet de schaatsbaan er nu uit

50 jaar schaatsen in de Uithof.
In 1973 was de schaatsbaan in de Uithof klaar en werd deze geopend. De Hofstad had toen nog een schaatsbaan, namelijk in de Houtrusthallen. Leuk weetje: de eerste Nederlandse overdekte kunstijsbaan was de HOKIJ in deze Houtrusthallen.
Terug naar de Uithof. Tenslotte viert die een jubileum. Gelukkig! Want er is nogal wat gebeurd.

Ik herinner me nog goed hoe ik met mijn vriendin als tiener én met school af en toe ging schaatsen daar.
Wat was de “buitenbaan” koud: overdekt was hij nog niet en waaide het hard, sneed de kou door merg en been. Liever ging ik dus schaatsen in de “binnenbaan”: de baan die binnen en overdekt was (de ijshockeybaan).
Zo veel nevenactiviteiten als nu waren er ook niet. Je kon je schaatsen laten slijpen: dat was al heel fijn!
Nu kan je naast schaatsen ook skiën, snowboarden, lasergamen, karting, er is een indrukwekkende klimwand, een kinderfeestje houden, er zijn diverse evenementen, je kan er een bedrijfsuitje houden en ga zo maar door!

50 jaar schaatsen in De Uithof
skieen en snowboarden in de hal met sneeuw

Heel wat jaren geleden had mijn man een bedrijfsuitje in De Uithof.
Buiten dat dit een geweldig uitje was, mocht ik daar mijn eerste (en enige) skiles krijgen: ik heb genoten!
Stappen om omhoog te komen en leren je evenwicht te houden.
Het is dat ik geen wintermens ben, anders had ik beslist nogmaals een aantal lessen genomen: het is geweldig.

Helaas heeft de Uithof best wel wat minder leuke dingen achter de rug.
Een grote brand in 2004 en twee jaar later dreigende sluiting. Een ammoniaklek helaas met gewonden.
Door enorme sneeuwval en smeltwater een ingestort dak wat gelukkig weer werd opgebouwd maar hetzelfde jaar weer een gat in de overkapping
En een dreigende sluiting.

Natuurlijk ook veel positief nieuws!
Voor mij persoonlijk onder andere de “sponsorschaats” voor Keniaanse meisjes waarbij Bart Veltkamp de deelnemende scholieren het startschot gaf, meeschaatste en en ze aanmoedigde.
Een naar mijn mening geweldig evenement waarbij Erica Terpstra de Nationale Sport Winter Dagen aftrapte in De Uithof. Dit deed zij samen met ambassadeurs Barbara de Loor, Hein Vergeer, en ruim 100 kinderen van basisschool de Fontein.

50 jaar schaatsen in De Uithof
schaatsen met mijn (klein)dochter

De laatste jaren was het een stuk rustiger.
De Uithof heb ik nog regelmatig gezien, ook van binnen. Nee, ikzelf niet meer op de ijzers, wél ben ik met mijn dochter en kleindochter meegeweest en heb genoten van hun. De schaatsbaan blijft trekken he? 🙂

Nu kan je dus alweer 50 jaar schaatsen in De Uithof!
Wat een tijd…
Ik denk zelfs, dat ik al vanaf het eerste jaar daar heb geschaatst. Ik weet nog dat ik van mijn vader een paar (tweedehands) kunstschaatsen kreeg. Wat waanzinnig!
Er zijn diverse leuke dingen georganiseerd. Helaas las ik het te laat, maar morgen en overmorgen kan je nog leuke dingen ondernemen.
Zeker de lichtjesavond lijkt me gaaf!
Nu hopen dat De Uithof nog lang bestaat. Je moet er toch niet aan denken dat zo’n gevarieerde onderneming failliet gaat door de energiecrisis? Natuurlijk geldt dat voor elk bedrijf, maar sport is belangrijk en de Uithof geeft dit én ontspanning.
Fingers crossed dus maar! Zeker nu, tijdens het jubileum van De Uithof.
Hartelijk gefeliciteerd!!!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.