Wijknieuws

Ammoniaklek in De Uithof
Sportcentrum De Uithof in Den Haag werd gistervanavond voor de tweede keer in 2 maanden rond kwart voor elf volledig ontruimd. Ditmaal vanwege een ammoniaklek in de koelinstallatie van de 400 meter schaatsbaan.
Er werd zelfs een “grip 1” afgeroepen; een procedure waarbij gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig is.Volgens de directeur ging het om een lek van kleine omvang al was de geur in een vrij grote omtrek te ruiken. De stof kon vrij snel verdampen omdat het een open ruimte betrof.

Nadat de alarmsystemen in werking waren getreden werd het centrum meteen ontruimd en de hele omgeving afgezet door de hulpdiensten die in grote getale aanwezig waren.

De ingang naar het sportcentrum van De Uithof was dus vanaf de Lozerlaan volledig afgesloten voor al het verkeer. Op de foto kan je dat zien; bij het verkeerslicht staat een ambulance met een slachtoffer erin te wachten voor het verkeerslicht om richting het ziekenhuis te rijden.

Drie mensen hadden ademhalingsproblemen, waarvan er twee, na behandeling in de ambulances ter plekke, naar het ziekenhuis werden gebracht.

Het lek was om kwart voor twaalf gedicht.

Hieronder een interview met de directeur van De Uithof, dhr. Bronsgeest, waarin hij een en ander uitlegt en zegt dat er beslist geen veiligheidsrisico’s voor de bezoekers zouden zijn, ondanks dat het het derde incident was in relatief korte tijd.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.