Natuur/milieu,  Persoonlijk,  Sport/ontspanning

Zeehond op zandmotor KijkduinEr waren al vaker geruchten dat er zeehonden zouden zijn op en langs de zandmotor. Vandaag trof ik er één aan. Heerlijk rolde hij in het zand en leek te genieten van de rust aan de zijde direct tegenover de duinen.
Tot een (andere) fotograaf die hem ook ‘vereeuwigde’ ineens opstond en hij weer het ruime sop koos.

Nieuwsgierig als zeehonden zijn, keek hij wel steeds even op uit het water om te zien wat er op het schiereiland gebeurde. Zeker toen ik tegen hem floot omdat ik hem ook wel in het water wilde kieken 🙂

Zoals ik al schreef op twitter, heb ik het dit weekend heerlijk rustig aan gedaan. Het was tijd om te relaxen; bij te komen van alle hectiek en drukte van alle dagen.
Gisteren naar een verjaardag gewest en verder alleen de huiselijk verplichtingen en vandaag niets op de agenda gezet. Zalig!
Na wat opgeruimd te hebben ben ik naar de zandmotor gegaan. Een vreemd gezicht; de punt van het schiereiland raakt nu al bijna het strand aan! Nog even en je hoeft niet ver meer te lopen om op de zandmotor te komen.
De zandmotor is een ideale plaats geworden voor ontspanning.
Niet alleen wandelaars, maar ook sporters zie je steeds meer.
Kitesurfers gebruiken alle wateren; zowel direct langs de kust als het water in het schiereiland zelf.
Maar ook op het schiereiland was vandaag iets spectaculairs te zien. De wind was stevig, dus ideaal weer om te buggyen.
Dit is het rijden met een karretje op drie wielen en een vlieger (een kite) waarbij snelheden van maar liefst 80 kilometer per uur mogelijk zijn! Je kan tegen de wind inrijden en weer terugkomen op de plek waar je begint. Vanzelfsprekend werd de hele zandmotor op de delen waar het zand inmiddels hard is geworden gebruikt.
Is dit geen prachtig gezicht?
Allemaal buisjes staken uit het zand langs de waterlinie van de zandmotor. Wat het zijn; geen idee. Misschien is er iemand die het wel weet? Eitjes, of misschien de buisjes van strandgapers?
Het was pas rond kwart voor twee; een tijdstip waarop je geen rode lucht verwacht.
Toch leek het net of de zon onderging.
Een prachtige rode gloed terwijl zachtjes de regen druppelde.

Uitgewaaid en tevreden ging ik met maar liefst 3 fossielen (ik denk van mammoeten) weer naar huis.Please follow and like us:

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.