Natuur/milieu

Voorjaarsschoonmaak in de tuin

Voorjaarsschoonmaak
Voorzichtig werken tijdens de voorjaarsschoonmaak: zo veel sneeuwklokjes!

Eindelijk, het is weer lente!
De kou, regen en herfstachtig weer lijkt voorlopig weer van de baan. Ook voor wat betreft de komende 2 weken. Heerlijk de zon te zien en te voelen. En de kracht is nu ook al behoorlijk! De temperatuur is op beschutte plekken (zoals in de tuin) behoorlijk! Ik denk een graad of 15 á 16. Perfect dus voor een voorjaarsschoonmaak in de tuin.
De afgelopen drie dagen ben ik behoorlijk in de weer geweest.

Voorjaarsschoonmaak
bijvlieg doet zich tegoed aan de nectar

Oude takken moesten worden verwijderd en de bladeren die ik altijd op de grond leg om de planten te beschermen tegen de vorst moesten echt weg nu. Tenslotte willen alle stinsen weer uitbundig bloeien. Maar door het dikke pak bladeren konden ze niet heen.
Alleen de sneeuwklokjes bloeien uitbundig! Het lijkt wel een zee van bloemen…
In de tuin vlogen al een behoorlijk aantal bijvliegen rond om van de nectar van deze stinsen te snoepen. Echte bijen heb ik helaas nog niet waargenomen: misschien nog iets te koud….

Voorjaarsschoonmaak
Lieveheersbeestje warmt zich op campanula

Wel zag ik veel lieveheersbeestjes. Tweestippelige- en zevenstippelige (vooral deze laatste) lieveheersbeestjes.
Elke dag kwamen ze uit hun schuilplaats om in de zon zich op te warmen. Eigenlijk deden ze het allemaal op de campanula. Ik laat deze woekeraar maar voorlopig staan voor hun.
Gelukkig begint deze ook al te bloeien, en dat is sowieso een vrolijk gezicht. De strijd tegen deze vaste plant heb ik opgegeven: ik krijg hem niet weg. De tuin omarmt hem dus zal ik hem ook maar omarmen, behalve op de plekken waar ik deze echt niet wil zien.

Mijn voorjaarsschoonmaak is nog lang niet klaar. Er moet nog veel gesnoeid en geruimd worden, maar ik heb dan ook het geluk dat ik een immense tuin voor stadsbegrippen heb. En aangezien hij nog niet onderhoudsarm is, heeft het ook nog tijd nodig.
Niet erg, want wroeten in de aarde en de zon op je lijf is goed voor je humeur.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.