Natuur/milieu

Vrijwilligers nodig voor paddentrek in Den Haag

vrijwilligers
Archieffoto: vrijwilligers helpen de amfibieën oversteken tijdens de paddentrek

De paddentrek maakt binnenkort een voorzichtige start. De Dierenbescherming zoekt dringend vrijwilligers voor twee locaties in Den Haag om padden over te zetten. Het gaat om de locaties Laan van Poot (waar ook deze foto is gemaakt) en de Kwekerijweg, twee plekken waar padden de weg oversteken op weg naar de sloot om te paren.

Paddentrek
De Dierenbescherming zorgt al bijna 20 jaar dat vele duizenden padden – maar ook kikkers en salamanders – na de winterslaap veilig hun paargebieden bereiken. De paddentrek duurt gemiddeld genomen een week of zes. Vanaf zonsondergang (rond 19:00 uur) tot ongeveer 23:00 uur worden de padden overgezet.

Dringend hulp nodig!
Zonder de hulp van vrijwilligers die de padden helpen overzetten, zullen veel dieren de dupe worden van het verkeer. Daarom doet de Dierenbescherming een dringende oproep. Wij zoeken met spoed vrijwilligers die op één vaste avond in de week beschikbaar zijn.

Werkzaamheden
Als paddenraper vragen we je in de periode van half februari tot begin april beschikbaar te zijn. Je gaat dan ongeveer 4 uur per avond op pad, door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur.

Wil je meehelpen de padden veilig over te zetten, meld je dan aan via het inschrijfformulier op onze site  www.dierenbescherming.nl/paddentrek

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.