Muziek

Vijf finalisten Talent Event strijden in grote zaal Paard

VIJF FINALISTEN TALENT EVENT NAAR GROTE ZAAL VAN PAARD

vijf finalisten
vijf finalisten Talent Event strijden in grote zaal van Paard

bands, hiphopacts en singer/songwriters strijden om indrukwekkend prijzenpakket
De vijf finalisten van de achtste editie van TALENT EVENT zijn bekend. In de afgelopen weken streden zes bands, vijf rappers en vier singer/songwriters om een plek in de finale. Naast de winnaars van de vier voorrondes werd ook nog een wildcard toegekend.

Tijdens de voorrondes werden de deelnemers beoordeeld door steeds een andere jury, die naast popjournalisten van 3VOOR12/Den Haag onder meer bestond uit muzikanten als Jhilani Wijsman, Hannekelaura, Jon Tarifa, Zappostar en Jan Rooymans. Het publiek stemde tijdens de voorrondes ook mee en telde als vierde jurylid. De strijd in de finale op zondagmiddag 22 maart gaat tussen:

Blueside (pop/rock)
D. Meijer (hiphop)
Joaz (singer/songwriters)
Nordin (hiphop)
The Sin Bin (pop/rock)

De finale is op zondagmiddag 22 maart vanaf 12.30 uur in de grote zaal van het Paard aan de Prinsegracht 12 in Den Haag. Tijdens de finale bestaat de jury uit: Majel Blonden (directeur Paard), Joan Biekman (adviseur Cultuurschakel), Robin Veldman (producer van o.a. Caro Emerald) en Tom de Bruijn van Speakeasy (winnaar Talent Event 2018).

 De vijf finalisten strijden om verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, extra opnametijd in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht en festivaloptredens in 2020 (Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock, Zeeheldenfestival, Schollenpop en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé. De winnaar krijgt verder korting bij het huren van oefenruimte in Popradar Den Haag en professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van Popradar Music Support.

WAT IS TALENT EVENT?
De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, beatmakers, dj’s, producers en andere muzikanten tot en met 21 jaar wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de achtste keer het unieke gratis tweejaarlijkse coachingtraject TALENT EVENT opgezet.

 Dankzij de financiële ondersteuning van Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurschakel, Fonds 1818, Janivo Stichting en Stichting Boschuysen konden jongeren tot en met 21 jaar uit Den Haag en de randgemeenten in januari gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics en masterclasses waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant werd bijgebracht. Aansluitend kunnen de jongeren gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, te weten Popradar Den Haag, Musicon, Muziekacademie Den Haag, Haags Hiphop Centrum, Musicon, YMCA Scheveningen, Rockit, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.
Daarnaast konden de jonge muzikanten tot en met 21 jaar uit Den Haag en de randgemeenten zich aanmelden voor de muziekwedstrijd van TALENT EVENT. Alle muziekstijlen waren welkom.

SONGS OF FREEDOM – 75 JAAR VRIJHEID
De winnaars van de voorrondes en de wildcard gaan in de Basementstudio in Den Haag elk één song opnemen rond het thema ´Vrijheid´, waarmee TALENT EVENT aansluit bij de viering van 75 Jaar Vrijheid.

Meer informatie: www.talentevent.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.