Sport/ontspanning

Annie de Musical terug op de planken!

Annie
Annie terug in het theater, met Willemijn Verkaik als Miss Hannigan. (Foto Roy Beusker)

De wereldberoemde musical ‘Annie’, met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’, inspireert al jarenlang kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug in een geheel vernieuwde en sprankelende versie. De met sterren bekroonde musical is dinsdag 3 t/m donderdag 5 maart in het Zuiderstrandtheater in Den Haag te bewonderen.

Na jaren van afwezigheid brengt de Theater Alliantie de musical Annie terug in theater. Internationale musicalster Willemijn Verkaik is te zien in de rol van Miss Hannigan, populaire musicalacteur Edwin Jonker speelt Oliver Warbucks en Doris Baaten schittert als president Roosevelt. Een van de kinderen uit het weeshuis is wordt gespeeld door Sil van der Zwan uit Zoetermeer.

Het verhaal
Annie is terug en ze is sterker dan ooit! Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan (Willemijn Verkaik). Wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending.

 Over het Zuiderstrandtheater
Het Zuiderstrandtheater in Den Haag is het enige theater in Nederland direct aan zee, stoer gelegen tegen de duinrand. Het theater biedt een verrassend en divers aanbod in muziek, dans, opera, spektakel en cabaret en is bovendien de thuishaven voor het Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater. De zaal biedt ruim plaats aan 1.000 bezoekers. In 2021 verhuist het theater terug naar het Spuiplein en neemt het zijn intrek in Amare, dat momenteel in aanbouw is.

Persreacties:
“Muziek, zang en spel van hoog niveau (NRC ★★★★)”
“Miljonair Warbucks sterk neergezet door Edwin Jonker (De Volkskrant ★★★★)”
“Ingenieus decor (AD ★★★★)”
“Snel, kleurrijk, komisch én met gevoel voor drama (Trouw ★★★★)”
“Willemijn Verkaik overtuigend als Juffrouw Hannigan (Theaterkrant)”

Hier op YouTube kan je een trailer bekijken.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.