Mens/Maatschappij

Viering Internationale Vrouwendag in Louwman Museum

Merel Moistra (Fotograaf: Remco Kruis)

 

Een persbericht dat ik u niet wil onthouden.

Jörgen Raymann, Annemarie van Gaal en Merel Moistra zijn op 8 maart aanwezig bij de viering van Internationale Vrouwendag in het Louwman Museum in Den Haag. Tijdens het vrij toegankelijke festival met als thema ‘Roadmap to Freedom’ zijn er diverse workshops te volgen. Zo geeft Annemarie van Gaal tijdens haar workshop tips aan de deelnemers hoe ze hun financiën op orde kunnen krijgen, terwijl cabaretière Merel Moistra een workshop empowerment 2.0 geeft. Daarnaast reikt wethouder Karsten Klein de Kartiniprijs uit, dé jaarlijkse emancipatieprijs van de stad Den Haag. Vrouwen, mannen én kinderen zijn op 8 maart vanaf 11 uur van harte welkom in het Louwman Museum. Voor het volledige programma kijk op deze link.

Workshops
Tijdens de viering worden diverse workshops gegeven die met het internationale thema Vrijheid te maken hebben. Denk o.a. aan diversiteit, seksuele vrijheid, financiële vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Zo geeft Annemarie van Gaal tijdens haar workshop tips aan de deelnemers hoe ze hun financiën op orde kunnen krijgen, terwijl cabaretière Merel Moistra een workshop empowerment 2.0 geeft. Rapper Diggy Dex verleidt de bezoekers zelf een rap te schrijven. Maar ook de alleenstaande moeder komt aan bod tijdens de workshop van Myra de Wildt, over hoe je je leven kan inrichten zodat je niet (letterlijk) alleen moeder bent, maar ook jezelf bent. Daarnaast geeft Marianne van der Pol een assertiviteitstraining waarbij je belangrijke vaardigheden leert om assertief te kunnen reageren. Speciaal voor mannen geeft Jens van Tricht een workshop over vrijheid voor mannen én vrouwen. Ook aan de kinderen is gedacht: zij gaan gezamenlijk een groot schilderij maken. Voor een overzicht van alle workshops en het volledige programma zie www.8maartfestival.nl

Roadmap2Freedom
Voor vrouwen is de weg naar vrijheid een lange weg met vele obstakels, maar anno 2015 is er veel bereikt. Vrouwen hebben stemrecht, kunnen zelf beslissen over het gebruik van anticonceptiemiddelen, hoeven niet meer te stoppen met werken zodra er kinderen zijn en zijn steeds vaker terug te vinden in topfuncties. Maar we zijn nog niet aan het eind van de weg beland. Nog steeds zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen met betrekking tot inkomsten en/of taakverdeling in het huishouden.

Tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in Den Haag wordt hierbij stilgestaan en kunnen bezoekers verschillende workshops volgen die te maken hebben met de vele vormen van vrijheid in het leven. Het evenement is bedoeld voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. De viering is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met Stichting Sarita, PEP Den Haag, Stichting Kaabassi, COC Haaglanden en Stichting Yasmin.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.