Stadsnieuws

Veel berichten in media over Rishi foutief

In diverse media zijn veel geruchten over de op Hollands Spoor doodgeschoten 17-jarige Rishi verspreid. Dit leidde ertoe, vind ik, dat veel mensen al vooraf hadden aangenomen, dat het zijn eigen schuld was en bijna dat hij het had verdiend.
De negatieve houding maakte de hele vreselijke gebeurtenis voor de familie een extra “hel”.

Op verzoek van de familie heeft het Openbaar Ministerie vandaag in een persbericht foutieve berichtgeving in de media over de 17-jarige Rishi weerlegd. Eerder was al bekend gemaakt, dat Rishi géén vuurwapen bij zich had.
Zo werd door sommige media gemeld dat Rishi een straatverbod had en niet op het station mocht zijn. Ook verschenen er berichten over een veroordeling voor een steekpartij. Het Openbaar Ministerie wijst er vandaag nogmaals op dat beide berichten niet kloppen.
De advocaat van de familie van de jongen meldde eerder al dat het straatverbod kort voor het incident op het station was opgeheven. Voor de steekpartij in een partycentrum aan de Fruitweg werd Rishi nooit veroordeeld. Justitie seponeerde de zaak.

Maandag deed advocaat Michel van Stratum namens de familie aangifte tegen de agent die op Rishi schoot. Er is aangifte gedaan wegens moord, doodslag of dood door schuld. Ook is aangifte gedaan voor het doen van een valse melding.
De agenten kwamen in actie omdat Rishi met een wapen zou hebben gedreigd, maar na zijn dood bleek dat hij ongewapend was. ’Als dat een valse melding is geweest, is dat strafbaar’, aldus de raadsman.

De familie van Rishi zegt weinig vertrouwen te hebben in het onderzoek van de Rijksrecherche, dat onder leiding staat van de Haagse hoofdofficier van justitie. Maar het Openbaar Ministerie geeft aan dat het onderzoek onafhankelijk gebeurt.

 

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.