Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Tweede locatie voor vrouwencentrum Yasmin in Escamp

vrouwencentrum Yasmin
vrouwencentrum Yasmin wordt geopend door stadsdeeldirecteur Harm Benthem en directeur Nermin Altintas van Yasmin

Op vrijdag 31 januari werd de tweede locatie van vrouwencentrum Yasmin aan de Leyweg 849 officieel in gebruik genomen. Mede dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds van € 18.000,- heeft Yasmin een tweede locatie in het stadsdeel Escamp kunnen openen waardoor alle activiteiten van Yasmin voor nog meer Haagse vrouwen bereikbaar zijn geworden.

koffie
koffie, thee en allemaal lekkere hapjes tijdens opening

Veel vrouwen beschikken niet over voldoende financiële middelen of mogelijkheden om de locatie van Yasmin aan de Brouwersgracht te bezoeken. In stadsdeel Escamp leven veel vrouwen op of onder de armoedegrens. Vanwege de afstand naar het centrum van Den Haag kan deze groep vrouwen niet deelnemen aan trainingen en activiteiten op de locatie van Yasmin aan de Brouwersgracht.

vrouwencentrum Yasmin
Leider Yasmin Leyweg

Talentontwikkeling en trainingen voor nog meer Haagse vrouwen
Net zoals op de Brouwersgracht wil Yasmin op de nieuwe locatie vrouwen een laagdrempelige omgeving bieden om hun talenten te ontwikkelen en hen te begeleiden naar opleiding en/of (vrijwilligers)werk. Vrouwen kunnen hier in een veilige omgeving trainingen volgen, ervaringen uitwisselen en elkaar versterken.

vrouwencentrum Yasmin
inspirerende toespraak buiten

Over Yasmin
Yasmin is het vrouwencentrum Den Haag en bedoeld voor vrouwen die hun talenten willen ontwikkelen en zich actief willen inzetten voor de samenleving. Met trainingen, activiteiten en workshops begeleidt Yasmin vrouwen op weg naar een opleiding of (vrijwilligers)werk. Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling staan centraal op weg naar economische zelfstandigheid.

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.