Stadsnieuws

Trap vol bloemen, kaarten, foto’s en kaarsen voor vermoorde Ximena


De trap van de portiekwoning in de Goudenregenstraat waar de Haagse Ximena werd vermoord ligt vol brandende kaarsen, kaarten, knuffels en foto’s.
Het is bijna onmogelijk meer de trap op te gaan.

Veel mensen hebben een persoonlijke boodschap achtergelaten voor het meisje en de ouders. Verontwaardiging en verdriet valt eruit te lezen.

Af en toe minderen automobilisten even vaart om bij de plek stil te staan.
Ook langs de stoeprand naar het portiek toe staan brandende kaarsen.

Intussen is veel meer bekend over de omstandigheden van de moord op het 15-jarige meisje.
Zij zou vrijwillig met verdachte Stanley A. mee naar huis zijn gegaan, zei de advocaat Rob Pohlkamp gisteren, die de 25-jarige A. verdedigt. De twee zouden bij A. thuis een colaatje hebben gedronken en een sigaretje hebben gerookt, toen het ”plotseling” misging.
A. heeft volgens de advocaat gezegd het meisje op straat te hebben aangesproken met de vraag wat ze – gezien haar jonge leeftijd – nog zo laat op straat deed. Ze kenden elkaar niet. ”Ze zijn toen in gesprek geraakt en het meisje is met hem meegegaan’’.

De verdachte werd 10 jaar geleden, op 15-jarige leeftijd, veroordeeld omdat hij iemand had neergestoken en kreeg 5 jaar jeugd-tbs. Overigens heeft hij bekend het meisje te hebben doodgestoken.
Kort voor de moord op Ximena Pieterse heeft Stanley A. zelf aangeklopt voor psychische hulp bij de Haagse instelling De Waag zo melden meerdere media.
Volgens zijn advocaat een noodkreet, omdat zijn client nog steeds grote problemen had met agressie en geholpen wilde worden.

Hoe dieptriest voor de familie en vrienden.
Een falende zorg (door bezuinigingen)? Door niet onderkende problematiek?Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.