Muziek

Tess et les Moutons brengt Franse zomersingle ‘Mon Paris’ uit

Tess et les Moutons
Tess et les Moutons: vlnr: Tess van der Zwet, Boris Egberts, Tim Kerssies, Michiel Buijsse en Leon Sibum. Foto: Wouter Vellekoop.

Het Haagse Tess et les Moutons brengt voor het eerst een eigen Franstalige single uit. De chansonband bracht twee jaar geleden al een EP uit met bekende chansonklassiekers, Chansons pour non-francophones. Zeven jaar na oprichting is daar nu ook eigen materiaal: het zomerse ‘Mon Paris’, een ode aan Parijs. “Ik denk dat het aantal liedjes over Parijs eerder in de duizenden, dan in de honderden loopt, maar ik sluit met Mon Paris graag in de rij aan. Ik zou het geweldig vinden als het voor sommige mensen hun favoriete vakantie- of zomerhit van 2019 wordt”, aldus zangeres Tess van der Zwet. Voor meer informatie: //www.tessetlesmoutons.nl/.

Van adaptaties via vertalingen naar eigen werk
Twee jaar geleden focuste de band zich op chansons die zijn vertaald naar het Engels en het Nederlands. Daaruit kwam de EP Chansons pour non-francophones voort, dat tevens een duet met Kasper van Kooten bevatte. “In het Frans zingen voelt voor mij natuurlijker en persoonlijker dan in mijn moedertaal. Ik kan er meer in kwijt. Op de ligt dan ook al jaren een stapel eigen werk, maar tot nu toe vond ik niets goed genoeg. Bij Mon Paris dacht ik meteen: ‘Dit wil ik opnemen, dit wil ik laten horen.”

Tess et les Moutons
Still uit de videoclip ‘Mon Paris’.

Een zomerhit uit duizenden
De zomersingle is niet alleen op verschillende streamingdiensten te vinden, maar ook op Youtube, met een in Parijs opgenomen en in het Frans én Engels ondertitelde videoclip. “Ik vind het belangrijk dat men begrijpt waarover ik zing, ook al spreekt dit nummer redelijk voor zich. Ik denk dat heel veel mensen een emotionele band hebben met Parijs. Denk eens aan de hoeveelheid reacties wanneer er iets in de stad gebeurt, zoals tijdens aanslagen of toen er brand was uitgebroken in de Notre Dame. Het is bovendien een stad die een enorme culturele geschiedenis in zich draagt. Niet gek dus, dat het aantal liedjes over Parijs eerder in de duizenden, dan in de honderden loopt. Ik sluit met Mon Paris graag aan in de rij chansons die door de jaren heen verschenen zijn over dit onderwerp. Ik zou het geweldig vinden als het voor sommige mensen hun favoriete vakantie- of zomerhit van 2019 wordt.”

Mon Paris is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle online music stores.
Bekijk de videoclip hier: //www.youtube.com/watch?v=4Kp093CQSJc

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.