Mens/Maatschappij

Stille wake voor Al Mansouri voor Iraanse Ambassade op 31 oktober 2007

wake voor AL Mansouri 

 

Vorig jaar mei werd de Nederlandse mensenrechtenactivist Abdullah al-Mansouri in Syrië gearresteerd en uitgeleverd aan Iran.

 

Al Mansouri was in Syrië om op te komen voor de mensenrechten van minderheidsgroepen in Iran.

Hij werd opgepakt omdat hij volgens Syrië illegaal en met een Iraans paspoort reisde.

Vanaf dat moment heeft hij geen bezoek gehad van de Nederlandse ambassade in Teheran, aldus zijn zoon Adnan.

Volgens hem is Al Massouri in de val zijn gelokt en op valse gronden gearresteerd. Adnan liet tijdens het actualiteitenprogramma Netwerk een kopie van zijn vaders paspoort zien. Dit is een Nederlands paspoort, met een Syrisch visum.

 

Onbevestigde (?) bronnen melden dat Al Mansouri nu ter dood is veroordeeld, waardoor hij binnen 48 uur geëxecuteerd kan worden.

 

politici gaven hun mening 

Van links naar rechts:Krista van Velzen (SP), Harry van Bommel (SP), Geert Wilders (PVV) en Eduard Nazarski (Amnesty International)

Dinsdagavond, 30 oktober, organiseerde de S.P. een stille wake voor de Iraanse Ambassade om de Iraanse autoriteiten onder druk te zetten de executie van de in Iran ter dood veroordeelde Nederlandse mensenrechtenactivist Abdullah al Mansouri niet uit te voeren.

 

Zo’n 60 mensen hadden zich verzameld en droegen fakkels, waxinelichtjes of afbeeldingen van Al Mansouri waarop stond “Mansouri, Fair Trial Now!”.

Verrast was ik door de komst van Geert Wilders. Ook o.a. Harry van Bommel, Krista van Velzen en Jan de Wit van de SP en de directeur van Amnesty International Eduard Nazarski waren aanwezig alsmede mensen van de landelijke en Haagse afdeling van Groen Links.

 

 wake voor Iraanse ambassade

 

Het was enorm stil voor een heimelijk verduisterde en geblindeerde ambassade.

Ik hoop dat het zin heeft gehad.

Buiten dat ik fel tegen de doodstraf ben, vraag ik me toch erg af, wat hierin de rol is geweest van onze regering heeft zij wel voldoende gedaan?

Te weten dat hij bij verstek in het verleden reeds de doodstraf heeft gehad; zijn proces moet wel een farce zijn geweest.
Hieronder een filmpje waarop Wilders en Van Bommel worden geinterviewd:

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.