Kunst/Cultuur,  Muziek

Boekpresentatie “De teennagels van Keith Richards”

 

Karel Kanits


Afgelopen zondag was ook de boekpresentatie in het
Paard Café van “De teennagels van Keith Richards” van Karel Kanits.

flyer boekIk quote de omschrijving van “Het Paard”:

 

‘De Teennagels van Keith Richards’ is een mooi uitgevoerde gebonden bundeling van 17 hilarische Rolling Stones gerelateerde verhalen van Karel Kanits (1955), die als fan zijn belevenissen rondom binnen- en buitenlandse concerten van ‘world’s greatest rock & roll band’ vertelt.

Kanits laat zien dat een ‘die hard fan’ veel moet afzien bij concerten in o.a. Parijs en Boedapest en dat er soms meer geld uitgegeven moet worden aan obscure verzamelobjecten dan men eigenlijk lief is. (Galgen)humor is het uitgangspunt in alle verhalen. Over de Stones is al veel geschreven, maar nog nooit op deze manier. Voor de fans is er ook nog een feitenkatern bij met een overzicht van alle Nederlandse concerten en voorprogramma’s en de bekendste Nederlandse bands die een Stones-song coveren. Het voorwoord is afkomstig van Sjaak Bral en de cover is van ‘Haagse Harry’ Marnix Rueb

 

 druk Paardcafe

 

Omdat ik ook naar de SMS workshop was geweest was ik helaas te laat voor het officiële gedeelte.

In een enorm druk maar zeer gezellig café was Karel Kanits wel nog steeds aanwezig om zijn boeken te signeren.

 

 Boozy 

 

Boozy, net als Karel Kanits een van de “Vier van Den Haag”, die de middag presenteerde, stond ook regelmatig op het podium, om nummers aan te kondigen van band Oxygen die vanzelfsprekend nummers van The Stones coverden.

 

 Oxygen

 

Een aantal bekenden, als Cesar Zuiderwijk, als “Special Guest” van de Golden Earring en Robert-Jan Rueb, die ook bij de sms-workshop was geweest waren ook aanwezig om de presentatie bij te wonen.

 

Waarom het boek zo heet?

Ooit kocht Karel Kanits een setje teennagels van gitarist Keith Richards voor 25 gulden. Deze waren geknipt tijdens de Urban Jungle tournee in Zweden en verpakt in een lucifersdoosje.

 

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.