Stadsnieuws

Spoeddebat Haags logo

Leidse Glibber vroeg in het vorige log naar  het ingelaste spoeddebat in verband met het enorme bedrag voor de introductie van het nieuwe Haagse logo.

Ook ik was benieuwd naar de reacties, dus heb om half acht gisteravond op het internet gekeken naar de live uitzending.

Veel vragen van de kant van de S.P., die om dit debat had gevraagd, ondersteund door D66, ChristenUnie/SGP, Islam Democraten, Politieke Partij Scheveningen en Haagse Stadspartij

 Stevige vragen, zoals waarom de raad in niets, of veel te laat was gexefnformeerd, wist Huffnagel perfect te omzeilen. Hij zag zich helemaal door de PvdA gesteund.

Een van de zaken Huffnagel aangaf, was dat het feest niet 2 ton zou kosten, maar uiteindelijk een x93kleinex94 100.000. Er waren namelijk sponsors die voor 40.000 garant stonden (vreemd vond ik dat deze pas achteraf hoefden te betalen; dus komt dat geld wel binnen?) en een deel van de zaken konden worden hergebruikt (waren die spullen misschien niet al ergens in bezit, gezien alle festiviteiten die Den Haag organiseert?).

Overigens, men moest het niet zien als een enorme uitgave ineens, maar een investering voor de komende jaren.

Den Haag promoten was heel belangrijk, want het zou toerisme, dus meer bedrijven en dus meer werkgelegenheid bevorderen, daarin zijn meeste banen voor laag- of niet opgeleide mensen; dus werken tegen de armoede.

Kunstenaar Anton Corbijn had het voor een schappelijke prijs ontworpen, en ook de mensen die zouden optreden op het feest, deden dat voor een schappelijke prijs; het was een x93Haagsx94 feest.

Afijn, Huffnagel blijft, Bart Chabot presenteert het feest niet meer en het toerisme is een nieuw logo rijker. De ooievaar op de gemeentelijke papieren blijft; de x93zaadcelx94 is gewoon een extraatje.

Misschien levert het uiteindelijk inderdaad wel geld op voor Den Haag. Zelf ben ik ook niet tegen een nieuw logo, zelfs niet tegen een extra logo ten behoeve van het toerisme.

Wel vind ik het belachelijk dat zo veel geld wordt uitgegeven voor een uur, wat een Haags feestje moet zijn, waar maar 1000 x93gewonex94 burgers bij kunnen/mogen zijn, terwijl er zoveel armoede is in Den Haag. Nu kan men in de raad zeggen, dat er maar liefs 4 komma zoveel miljoen is uitgetrokken voor de armoedebestrijding (ik ben het precieze bedrag vergeten), en dat het niet in verhouding staat, maar sorry, kon het niet een beetje minder?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.