Wijknieuws

Erasmuspark

 Erasmuspark

 

Op het Erasmuspark in de wijk Vrederust worden op dit moment de laatste woningen gebouwd.

Voor degenen die al lang in een van de reeds afgeleverde woningen wonen, zal dit best een opluchting zijn; want wat moeten die lang in de herrie hebben geleefd! Ook ik werd regelmatig gek van al dat gehei (veel scheuren in onze muren zijn een stille getuige).

Zelf vind ik het erg lelijke huizen; donker en weinig fantasierijk.

Toch, als je tussen de huizen komt, is er veel voor verkeer afgeschermde speelruimte voor kinderen; het geeft best een veilig en geborgen gevoel.

De prijzen zijn enorm! De minimale huurprijs is 750 euro, maar de meeste woningen worden verkocht.

Zoals ik al eerder vermeldde, wethouder Norder wil Den Haag Zuid West totaal veranderen. Van achterstandswijk naar een meer gemêleerde wijk. In plaats van 80% sociale woningen, naar 20%.

Waar degenen heen moeten die weinig te besteden hebben weet ik niet; de woningnood in deze sector in Den Haag is behoorlijk!

Heel eerlijk gezegd, ben ik niet erg rouwig dat er meer dure woningen komen. De verloedering in deze wijk is de laatste jaren enorm toegenomen.

Aan de andere kant, waardoor treedt verloedering op? Is dat niet ook, omdat men zich steeds verder in zichzelf keert? Steeds egocentrischer, en minder kontakten maakt? Zich van zijn omgeving minder aantrekt?

Zijn buren geeneens meer kent, of niet wil kennen omdat ze er anders uitzien?

 

Een wijk waarin zowel rijk als arm wonen lijkt mij ideaal, en wat meer rijk mag best hier.

Maar de verhouding 20-80 vind ik krom, niet realistisch ook.

 

Laten we liever elkaar leren te accepteren, en de wijk als onze wijk zien, en niet als een soort snelweg tussen huis en werk (of wat je ook doet overdag….)

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.