Wijknieuws

Snackbar Vrederust bestaat vandaag precies 60 jaar!

 

Snackbar Vrederust
Harry en Ina van Snackbar Vrederust

Nee, het is echt geen 1 april grap!
Vandaag bestaat Snackbar Vrederust precies 60 jaar.
En dat niet alleen, deze snackbar is ook al 60 jaar gevestigd in de kiosk aan de Vrederustlaan.
De ouders van Harry begonnen op deze plek op de hoek van de Vrederustlaan en de Wolweversgaarde. Hun zoon Harry (die als éénjarig jongetje al met zijn vader in de winkel stond) nam deze ruim 28 jaar geleden over, samen met zijn vrouw Ina.

Nog steeds kan je hier je snacks afhalen. Niet meer binnen nuttigen, het is ook hier afhalen en meenemen.
Jammer, want daardoor missen ook zij gezelligheid.
Want zoals ik in mijn vorige lustrumblog schreef: “Je kan er niet alleen terecht voor snacks, maar ook voor een gezellig praatje, een gezellig kopje koffie, een ijsje eten, een hapje en een drankje, een kaartje leggen, een portje darts of het kijken van een voetbalwedstrijd in een afgezonderde ruimte.

Hopen dat dit snel allemaal weer kan en mag.
Bloemen waren er wel vandaag, want 60 jaar is en blijft echt een moment om even bij stil te staan.
Zelf hadden zij geen publiciteit opgezocht. Maar door de datum was ik het niet vergeten. Ik vind dat als een ondernemer zich zo lang staande weet te houden, en ook in deze tijd, hij in het zonnetje gezet mag worden!

Harry en Ina, gefeliciteerd!
Ik hoop dat ik over 5 jaar weer even langs kan komen 🙂

Please follow and like us:

6 reacties

 • Casper

  Ik weet nog goed dat vader Henk open ging, eindelijk patat (een kwartje de zak dacht ik) in onze buurt. Leuk dat die kleine het heeft over genomen.

 • Bep

  Ik kom er al zolang ik met mijn man omga, en dat is 37 jaar. Het is voor ons een belangrijke plek. Nergens anders is de patat lekkerder. Het zijn goede vrienden van ons geworden in de loop der jaren. Het is er altijd super schoon, en we voelen ons daar thuis!!
  Hoop dat het snel weer zo is als vanouds!! Gefeliciteerd 👍🏻😘❤️ Dikke kus Bep Ruud en Luuk

 • Marianne van der Geest

  Wij kwamen in 1961 op Wolweversgaarde wonen en bijna elke Zaterdag gingen we daar patat halen. Ik weet nog wel dat de eigenaar heel streng was( in mijn ogen tenminste…ik was toen 11 jaar) De zaak zag er altijd onberispelijk schoon uit en de patat was heerlijk. Ik herinner me ook dat zn zoontje af en toe in de winkel was. Wat leuk dat de zaak nog steeds bestaat !!

 • Hans

  Gefeliciteerd met jullie jubileum.
  Ook al 25 jaar klant en bevriend geraakt met deze lieve mensen.

  Sterkte in deze moeilijke tijd en tot snel.
  Hans.

 • Cor Haaksman

  Geweldig dat Snackbar Vrederust nog steeds bestaat. Vrijwel elke zaterdag ging ik op mijn fiets 4 patatjes halen. “Mag het bij elkaar?”, vroeg Henk of zijn vrouw dan aan mij. En dat mocht natuurlijk. Een grote zak patat. En daar prikten ze met een vork wat gaatjes in, zodat het krokant bleef als ik terugfietste naar de Schrijnwerkersgaarde. Prachtige tijd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.