Stadsnieuws

Slechte ontwikkelingen in de StationsbuurtWie herinnert zich niet het markante Sigma gebouw naast het strijkijzer?
Eigenlijk vond ik het best mooi. De kleuren en vormgeving.
Lang stond het, evenals zoveel kantoorgebouwen in Den Haag leeg. Na de planning van de bouw van het Strijkijzer had Sigma het pand verkocht aan Vestia.
Deze zou het slopen voor nieuwbouw. In mei vorig jaar werd met deze sloop aangevangen.


De bedoeling was, zoals ik hier lees op de site van de gemeente dat er woningen voor studenten en vrije sector appartementen zouden worden gebouwd. Ook zou er een maatschappelijke bedrijfsruimte en een parkeergarage komen. Eind 2013 zou het klaar moeten zijn. Veel is er nog niet zichtbaar; het doet nu dienst als parkeerterrein.

De bouwwereld is in elkaar gestort maar Vestia heeft ook andere zorgen zoals je onder andere hier en hier kan lezen….
Nog veel meer prachtige plannen waren gesmeed voor de stationsbuurt.
De entree zou werkelijk schitterend worden. Uitnodigend in plaats van verpauperd. Het belastinggebouw zou gestript worden en omgetoverd tot een nieuw gebouw in de vorm van een boom (lees ook hier onderaan).
Ook de prachtige historische panden aan de Stationsweg zouden worden gerenoveerd.
Voor alle ontwikkelingen had de gemeente de Geste groep in de armen genomen. Mei dit jaar (!) zou de oplevering van de panden plaatsvinden…
Projectontwikkelaar Geste Groep besloot echter onlangs met de renovatie van de panden te stoppen, omdat tijdens de sloop en herbouw bleek dat de staat slechter was dan voorzien. Dat zou directeur Gerard Stevers in een pittig gesprek met wethouder Marnix Norder (PvdA, bouwen en wonen) hebben gezegd. Gemeente en Geste zijn nu overeengekomen dat een onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is.
Ja, ammehoela; als je een pand jarenlang (de Gestegroep heeft de panden in 2007 gekocht) leeg laat staan en verloederen, dan komt dat niet ten goede van de kwaliteit van een gebouw! Zeker niet, als er ook allemaal gaten in een dak zitten en ramen eruit zijn gesloopt….
Had niet meer druk moeten worden uitgeoefend naar de projectontwikkelaar? Dit is toch geen normale gang van zaken?
In afwachting van dat onderzoek zijn nu door Geste schuttingen voor deze panden geplaatst, waar graffiti kunstenaars zich op mogen en kunnen uitleven.
Het is een oplossing om het er tijdelijk mooier uit te doen laten zien, maar voor hoe lang? Zou het ook snel worden tot een wand waar diverse reclameposters worden geplakt? Graffity is veelal erg mooi, maar reclameposters voor simkaarten zie ik genoeg hangen en geeft alleen maar meer verloedering.
En eigenlijk wil ik graag dat de oude panden in ere worden hersteld! Er is lang genoeg gewacht. Laat het geen onderkomen voor duiven worden…..
Deze hele gang van zaken is zacht gezegd belachelijk.Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.