Politiek,  Stadsnieuws

Sloop voor monumentale panden StationswegAl eerder had ik mijn grote zorgen geuit over de historische panden aan de Stationsweg.
Hier lees je meer over de slechte staat die was ontstaan door het nablijven van renovatie.
In 2006 beloofde de Gestegroep aan de gemeente Den Haag zes monumentale panden aan de Stationsweg te renoveren. Tot op heden gebeurde er echter niets.
Gevolg was dat, ondanks waarschuwingen aan de verantwoordelijk wethouder Marnix Norder, deze panden bouwvallen werden. Bewust? Om er iets nieuws neer te zetten? (mijns inziens retorisch).
Projectontwikkelaar Geste Groep besloot met de renovatie van de panden te stoppen, omdat tijdens de sloop en herbouw bleek dat de staat van de huizen slechter was dan voorzien. Dat zou directeur Gerard Stevers in een pittig gesprek met wethouder Marnix Norder (PvdA, bouwen en wonen) hebben gezegd. Gemeente en Geste kwamen overeen dat een onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is.
In januari namelijk werd Marnix Norder door de voltallige raadscommissie aangesproken op de wanprestatie van Geste en gemaand om snel met oplossingen voor renovatie te komen.
Helaas, de Geste-panden aan de Stationsweg moesten van Norder zo snel mogelijk gesloopt worden, omdat er zich, zeker bij slecht weer, zeer onveilige situaties konden voordoen (?). De werd hierdoor de kans ontnomen meer om zich over de sloop uit te spreken, maar ook kunnen  omwonenden geen bezwaar meer maken. En zo werd onlangs begonnen met de sloop…
Deze manier van doen heeft veel commotie teweeg gebracht, en terecht mijns inziens.
Zelfs in 2009 zette ik al mijn vraagtekens bij de ontwikkelingen in de Stationsbuurt. Ook daar gaf ik mijn angst al aan over dreigende sloop, die nu bewaarheid is geworden.
Hoe jammer, dat je dergelijke prachtige panden kan laten verloederen om ze maar te kunnen slopen?
Eén pand is al bijna verdwewnen; hierdoor krijg je zicht op een stuk oude muursreclame in één van de historische panden. Ook deze zal helaas verdwijnen, omdat ook het naastgelegen panden gesloopt wordt.
En dat, terwijl elders zo wordt ingespannen de oude muurschilderingen weer te restaureren, zoals hier (klik).Op de schuttingen waar graffiti is toegestaan hangen vele posters waarop de tekst van ‘Louche’ staat:

slagvaardige gemeente

bouwplannen liggen 5 jaar stil

sloopplannen in 1 dag uitgevoerd

De Haagse Stadspartij is ‘furieus’ en helemaal ‘klaar met wethouder Norder’. En ja, hoe dit is verlopen is naar mijn mening puur wanbeleid.Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.