Stadsnieuws

Weerzinwekkende nieuwbouw bij Hollands Spoor

voorbereidende werkzaamheden nieuwbouw HS
voorbereidende werkzaamheden nieuwbouw HS

 

In mei 2011 werd gestart met de sloop van het markante Sigma gebouw. De bedoeling was, dat op deze locatie woningen voor studenten en tevens vrije sector appartementen zouden worden gebouwd. Lang gebeurde er niets, na de problematiek rondom Vestia. Het lege gebied werd een parkeer terrein. Echter, nu wordt aangevangen met de bouwplannen.

Op het talud tussen Station Hollands Spoor en de flat het Strijkijzer komen nóg een 75 meter hoge toren en een 50 meter hoog gebouw met daarin tussen de 500 en 600 woningen. Het grootste deel daarvan is bestemd voor studenten. Op de begane grond is plek voor een café en bedrijven.


 

tekening hoe het eruit moet gaan zien

 

De Engelse belegger Hanson AssetManagement Ltd. neemt de financiering van het complex op zich. Het bedrijf Stebru Transformatie en Stebru Bouw gaan bovenstaande “blikvanger” neerzetten.
De hoge toren komt schuin achter het Strijkijzer die daardoor toch nog het meest zal opvallen (al was het alleen door de iets grotere hoogte. Het 50 meter hoge gebouw wordt de Schijf genoemd. Parallel aan het spoor komt nog een 20 meter hoog onderdeel, de Strip.
In het al jaren leegstaande belastingkantoor tegenover het station (het lege gebouw dat het dichtst bij het strijkijzer staat) zal zich een Albert Heijn vestigen.

Mooi?
Het is maar wat je mooi vindt.
Ik persoonlijk vind het vreselijk. Buiten smaak -ik vind het een van de meest saaie ontwerpen die ik ooit heb gezien- het past totaal niet in het ooit zo mooie omgeving van Hollands Spoor. Tevens vind ik het heel jammer, dat ook het prachtige station zo wordt weggedrukt. Puur crisisbouw, smakelozer kan haast niet.
Het zoveelste fiasco naar mijn mening van Norder na sloop van de Stationsweg.

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.