Politiek

Rita Verdonk geeft gastles op François Vatelschool
Rita Verdonk (Trots op Nederland) gaf vandaag een gastles op de François Vatelschool om de kinderen kennis te laten maken met de politiek in verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.

 


Deze hele week waren tijdens de lessen maatschappijleer voor de 3 VMBO  leerlingen diverse politici uitgenodigd om de leerlingen te vertellen over hun leven als kamerlid of gemeenteraadslid en hun passie voor de politiek.

De laatste weken hadden de leerlingen meer over de politiek geleerd. “Het wordt nu tijd dat ze dat ze een politicus in levende lijve ontmoeten. De komende maand wordt er weer campagne gevoerd, dan is het belangrijk dat de leerlingen in ieder geval politici herkennen.”, aldus organiserend docent maatschappijleer Jasper Diekema.

Vóór Rita Verdonk waren ook onder andere Boris van der Ham, Marjolein de Jong, Bert van Alphen en Sander Dekker uitgenodigd.

De klas luisterde aandachtig naar wat Rita Verdonk te vertellen had; vanzelfsprekend haar partij promotend. Veel kritiek had zij op de huidige politiek en ook beschreef hoe zij het aantal asielzoekers had weten te verminderen als minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie (waarbij zij haar eigen “incidenten” vanzelfsprekend niet noemde).
Zij vertelde wat zij anders zou doen als zij het voor het zeggen had; snoeien in subsidies, asielzoekers die met justitie in aanraking kwamen weer uitzetten en stoppen met de gigantische bedragen aan ontwikkelingshulp.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.