Politiek

Verkiezingsdebat Vrederust
Op woensdagavond 27 januari werd in het Wijkcentrum Vrederust een verkiezingsdebat gehouden georganiseerd door wijkberaad Vrederust, in verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.
Ondanks de regen (en voorspelde sneeuw die gelukkig uitbleef in Den Haag) was het gelukkig toch behoorlijk druk.Bijna alle partijen die mee zouden doen aan de verkiezingen waren present; helaas niet de PVV (al had deze wel toegezegd te komen).
Allereerst werd aan alle partijen om 3 items gevraagd waarvoor zij zich specifiek voor onze wijk Vrederust zouden inzetten mochten zij verkozen worden.
Daarna werd door de gespreksleiders aan diverse afgevaardigden van de partijen gevraagd, op grond van hun verkiezingsprogramma, hoe zij dachten een aantal zaken die juist in Vrederust speelden op te lossen. Zoals bijvoorbeeld het (gebrek aan) openbaar vervoer, het winkelplein met de ontbrekende diversiteit aan branchering en het ontbreken van een veilige oversteekplaats aan de Vrederustlaan. Maar ook zaken als sociale cohesie, sloop en nieuwbouw en armoedebeleid.


Vanzelfsprekend werden ook vragen uit de zaal beantwoord of werden mensen uit de zaal betrokken bij de vraagstellingen.


Na afloop werd door Umit-C een eigengemaakte rap gezongen die ging over de verkiezingen.
Hij had deze net speciaal voor deze avond gemaakt, al zal deze (maar dan samen met begeleiding) vaker te horen zijn!

Na dit nummer kon iedereen nog wat drinken en in discussie gaan wie wilde met de diverse partijen waar ook veel gebruik van werd gemaakt.


Voor alle foto’s klik hier (tijdelijke map!)

Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.