Mens/Maatschappij,  Muziek

Residentie Orkest en Stichting Aight rappen samen

Residentie Orkest
Residentie Orkest en Stichting Aight tijdens filmopnames in Skatepark Sweatshop
Foto: Residentie Orkest

Vandaag zouden filmopnames op de skatebaan in het Zuiderpark plaatsvinden. Namelijk de opnames ‘Notes, Beats & Bars’.
Dit is een gezamenlijk optreden van de rappers Jori, J Benito, D.Chesron, Glodi en Whitney samen met musici van het Residentie Orkest op het thema vrijheid dat online verschijnt op YouTube.
Met Notes, Beats & Bars biedt het Residentie Orkest Haagse jongeren een podium om thema’s die voor hen belangrijk zijn in rapteksten met een breed publiek te delen. Ze werken hierbij samen met musici van het Residentie Orkest.
Notes, Beats & Bars is onderdeel van SYMPHONY 2030. Meer informatie kan je hier vinden.

Helaas bleek het weer zo slecht, dat werd uitgeweken naar het Skatepark Sweatshop aan de Binckhorstlaan,
Met dit weer was dat voor mij even te ver te fietsen. Gelukkig kreeg ik een aantal foto’s ter illustratie van dit artikel.
Het item zelf vind ik namelijk te leuk te laten schieten!

Residentie Orkest
Filmopnames ‘Notes, Beats & Bars’

De rappers, jongeren uit verschillende wijken van Den Haag met diverse culturele achtergronden, vertalen ontwikkelingsdoelen naar rapteksten. Het thema is steeds een mooier en leefbaarder Den Haag. In een daaropvolgend gezamenlijk artistiek proces met musici van het Residentie Orkest wordt de muziek bij de tekst gecomponeerd.
Door samen in de studio aan de slag te gaan, ontstaat er een spannende muzikale uitwisseling tussen rap en klassieke muziek. Er wordt toegewerkt naar voorstellingen, eerst in de eigen wijk en daarna wijkoverstijgend, waarbij de rappers samen optreden met musici van het Residentie Orkest.
Notes, Beats & Bars sluit aan bij het doel ongelijkheid verminderen.

Dit project is een eerste samenwerking tussen het Residentie Orkest en Stichting Aight. Vanuit deze samenwerking kunnen makers met verschillende achtergronden samenwerken en nieuwe muziek ontwikkelen. Op deze manier voegen zij echt iets toe aan het culturele leven in Den Haag.

Het optreden van donderdag 9 juli is ontstaan vanuit een jamsessie op 16 juni in het Haags HipHop Centrum met de rappers en musici. Aan de basis stonden vijf tracks die door cellist Tom van Lent in samenwerking met het Haags HipHop Centrum zijn gemaakt. Ter plekke werden teksten geschreven op het thema vrijheid. Het resultaat is een spannende uitwisseling tussen rap en klassieke muziek, inspelend op zeer actuele thematiek.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.