Stadsnieuws

Pro Forma zitting Waxinelichtgooier

Vandaag vond de pro forma zitting tegen de gooier van de waxinelichthouder (tegen de Gouden Koets tijdens Prinsjesdag) plaats.
Eigenlijk zou deze gisteren plaatsvinden, maar Gerrit L. kreeg ruzie met het personeel van de gevangenis in Vught, omdat hij in lelijke kleding naar de rechtszaak moest en er netjes uit wilde zien. Hierop is hij in een isoleercel geplaatst.

Vandaag was hij wel present. Nu in schone kleren, al was zijn broek 2 maten te groot.
Boos was hij wel; hij beschuldigde de directie van de gevangenis van sabotage omdat dat hij geen stukken mocht meenemen en alles daarom uit het hoofd moest doen wat erg lastig was volgens hem.

De informatie die in deze blog staat, heb ik allemaal van Saskia Belleman (Rechtbankverslaggever De telegraaf) van Twitter.
Deze zaak heeft mij altijd enorm bezig gehouden; waarom wierp hij een waxinelichthouder (van 625 gram) naar de Gouden Koets? Wat waren zijn beweegredenen? Waarom is zijn voorarrest zo lang in verhouding tot de toch wel in mijns inziens ernstigere delicten? Heeft het te maken met de eerdere aanslagen of vermeende aanslagen op het Koninklijk Huis?
Blij was ik dan ook, dat alles via Twitter te volgen was.
Het is dan ook een vrij uitgebreid verslag, voor iedereen die ook geïnteresseerd is.

Waxinewerper Gerrit L heeft tot nu toe geweigerd mee te werken aan een onderzoek van de reklassering en psychiater. “Ik ben aanhanger van anti-psychiatrie”.
Ook wil hij dat er audiovisuele opnamen van de rechtszaak worden gemaakt omdat hij vreest voor een oneerlijk proces.

Gerrit L. gooide de waxinehouder om aandacht te vragen voor het vraagstuk over de positie van de Koningin, zei zijn advocate Mr. M.J. van Essen.
Volgens Gerrit L. was Willem III onvruchtbaar, derhalve kan Wilhelmina niet zijn dochter zijn, en is Beatrix niet door erfopvolging Koningin geworden.
In het verlengde van die redenering is volgens L. de rechtbank niet bevoegd want deze is benoemd door een “nep-Koningin”.
Zijn advocate wil een einde maken aan de discussie over de positie van de Koningin door DNA-onderzoek bij Willem III, Wilhelmina en Juliana wat mogelijk is, omdat zij nog in de grafkelder liggen.
L. kan dan niet vervolgd worden voor belediging van de Koningin, als Beatrix geen Koningin is zijn de woorden “Oplichters, nazi’s, dieven”, geen beledigingen, maar zijn ze waar.

Gerrit L. wil 123 getuigen oproepen om te laten horen, te weten leden van het Koninklijk huis (Koningin Beatrix, haar zussen, Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima), bewindslieden, Kamerleden, voormalig president van de Nederlandse Bank, voorzitter van de Hoge Raad, agenten en eigen familieleden, buiten twee getuigen die hij ook wil oproepen, namelijk de directeur en afdelingschef PI Vught, welke volgens hem zijn proces saboteren..
Ook wil Gerrit L. “mensen met de voornaam “Marieke” laten horen, al is hij wel bereid een aantal getuigen naar beneden bij te stellen.

De oudste rechter vraagt zich af waarom de advocaat beslissingen verwacht van een rechtbank die in haar ogen onbevoegd is, wat inderdaad een probleem is geeft advocate Van Essen toe. “Voor beantwoording van deze vraag heb ik DNA-onderzoek bij Koninklijke familie nodig”.
Het OM geeft aan dat erfopvolging niet wordt bepaald door bloedlijn, maar door vraag of Wilhelmina staande huwelijk is geboren.
Omdat dat vast staat, is Beatrix dus wel degelijk Koningin en in het verlengde de rechtbank bevoegd.

De Officier van Justitie vindt dat geen enkele getuige iets kan verklaren over de feiten waarvoor L. terechtstaat en wil derhalve alle 125 getuigen afwijzen.
Hij verwacht de inhoudelijke behandeling van de zaak over 2 maanden en wil de voorlopige hechtenis niet opheffen. Volgens de Officier van Justitie gaat het geestelijk zichtbaar steeds slechter met L. ” Hij glijdt steeds verder af”.

De zitting wordt om 14.00 uur afgesloten met de beslissing, dat Gerrit L. in voorlopige hechtenis blijft wegens gevaar van herhaling dat onverkort aanwezig is.
Ook zijn verzoek om 125 getuigen op te roepen wordt afgewezen; alleen zijn broer Marcel wordt gehoord over bedreiging aan zijn adres, evenals de mevrouw die door Gerrit L. werd bedreigd wordt gehoord bij de rechter-commissaris.
Tevens wijst de rechtbank het DNA-onderzoek bij Koninklijke familie af. De rechters vinden zichzelf bevoegd.
De inhoudelijke behandeling van de zaak zal beginnen op 17 maart om 9.00 uur.

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.