Politiek

Oud-premier Ruud Lubbers overleden

Ruud Lubbers
Archieffoto van Ruud Lubbers

In zijn woonplaats Rotterdam is eergisteren oud-premier Ruud Lubbers (78) overleden. Hij had al geruime tijd gezondheidsproblemen, waardoor hij nauwelijks nog in het openbaar verscheen.

Lubbers (7 mei 1939) was de langstzittende premier van Nederland. De CDA’er leidde tussen 1982 en 1994 drie kabinetten, waarvan twee met de VVD en één met de PvdA.
Naast de langstzittende premier die Nederland kende, was hij ook de jongste premier. Hij was namelijk net een paar dagen 43 jaar. Mark Rutte was toen hij minister-president werd een paar maanden ouder.

De begrafenis van oud-premier Ruud Lubbers zal op dinsdag 20 februari plaats hebben in Rotterdam. Voorafgaand aan de begrafenis in familiekring, is er om 12.00 uur een herdenkingsdienst in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 307. Die dienst is uitsluitend voor genodigden.

Voor het publiek is er een dag eerder, op maandag 19 februari, gelegenheid om afscheid te nemen van Ruud Lubbers. Dat heeft ook plaats in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal – en wel van 13.00 tot 19.00 uur. In deze kerk lig een condoleanceregister.
Maar ook online kunt u tekenen op deze link.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.