Politiek

StemWijzer Den Haag is online

StemWijzer
StemWijzer wordt gelanceerd door burgemeester Krikke en directeur Eddy Habben Jansen van Prodemos.
Foto: Richard Mulder

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeenteraad besloten een StemWijzer te laten maken door ProDemos. Deze wijzer voor Den Haag staat vanaf woensdag 14 februari online en kunt u hier bekijken.

Wat vindt u van bepaalde onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft u de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en u komt erachter!

StemWijzer
Ja of Nee plakken met stickervel.
Foto: Richard Mulder

StemWijzer

De stemhulp die ProDemos heeft ontwikkeld bevat 30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer berekent vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten heeft. De Haagse politieke partijen geven toelichting op hun mening, daardoor kunt u gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

StemWijzer
Resultaat via een uitdraai.
Foto: Richard Mulder

StickerStemWijzer

De StickerStemWijzer is een offline versie van de StemWijzer en bestaat uit 3 grote zeildoeken waarop de 30 stellingen staan. Na het plakken van de rode (oneens) en groene (eens) stickers bij de stellingen, krijgt de deelnemer een overzicht van partijen die het meest overeenkomen met zijn of haar mening. Kijk in de activiteitenkalender gemeenteraadsverkiezingen wanneer de StickerStemWijzer bij u in de buurt is.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.