Natuur/milieu

Ondanks kou nog volop bloemen in de tuinWat een zalig weer vandaag.
Het was dan wel koud, maar de zon scheen stralend. Het was zonde om binnen te blijven en ik ben dan ook veel buiten geweest.
Vanmorgen eerst even de tuin in, waar ik me verbaasde, hoeveel planten nog in bloei stonden.
Overal zie je het blad afsterven, maar tussen de dode planten door, blijven de bloemen hun best doen te stralen in de zon. Zelfs de Afrikaanse lelie doet het nog steeds!
Van mijn jongste zoon had ik bollen gehaad. Heel verbaasd was ik, dat ze ondanks het late tijdstip dat ze de grond in gingen, alsnog gingen bloeien. En blijven bloeien. Hij lijkt wel heel veel op de Afrikaanse lelie, maar de naam weet ik niet meer; de verpakkingen zijn de vuilnisbak in gegaan. Jammer.
Ook de bernagie die zich had uitgezaaid is in de zijborder weer opgekomen. Een schitterend gezicht met de dauwdruppels nog op de tere bloemen.
Ja, dit is onkruid, maar zo fleurig, dat ik het nog niet heb verwijderd. Het komt wel als de plant afsterft.
De stokroos heeft volop zaden, maar tot mijn grote verbazing kwam in de top nog één knop die zelfs ging bloeien. Een beetje een onhandig gemaakte foto, maar ik moest en zou de 2 meter hoogstaande bloem op de plaat zetten.
In de bakken hangen de hanggeraniums. En ja, ook deze zijn nog steeds niet dood ondanks de nachtvorst die we toch wel degelijk hebben gehad. De zon zal hier wel mee te maken hebben, want die krijgen ze volop als zij zich laat zien.


      
Achter het pampasgras (foto links) zie je de bakken hangen waarin de geraniums zitten. Maar ook de fuchsia doet nog haar best in de meest linker bak.

Maar is deze fuchsia ook niet mooi? Licht- en donkerroze. Deze staat on de grote bak die ik had betegeld.
Het zijn allemaal kleine sieraden, en dan nog niet eens allemaal, in de tuin die zich klaarmaakt voor de rustpauze voordat de lente weer zal aanbreken.

Please follow and like us:

2 reacties

  • Geertje

    @Hanny,
    Dat dacht ik eerst ook, maar het zijn echt bollen die ik in de grond heb gestopt.
    Er is inderdaad een witte gekweekte variant van deze lelie, maar volgens mij zijn Afrikaanse lelies geen bolgewassen, al lijken zelfs de bloemen sprekend op elkaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.