Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Nieuwbouw Zwaardvegersgaarde voor Statushouders

Nieuwbouw Zwaardvegersgaarde
Nieuwbouw Zwaardvegersgaarde lijkt bijna afgerond

De nieuwbouw Zwaardvegersgaarde voor de statushouders is bijna afgerond.
Mooie eengezinswoningen prijken waar ooit een schoolgebouw stond.
In eerste instantie zou de bouw al vorig jaar afgerond zijn, maar op de site van de Gemeente Den Haag zie ik, dat de verwachte oplevering van de bouw september zal zijn. De eerste statushouders zullen dan ook hun intrek nemen.

Nieuwbouw Zwaardvegersgaarde voor statushouders

 

Nieuwbouw Zwaardvegersgaarde
Gordijnen zullen wel worden aangebracht

Op de Zwaardvegergaarde zijn 16 permanente woningen geplaatst, die geschikt worden gemaakt voor 9 bewoners per huis. Zij hebben een eigen kamer en delen de keuken, woonkamer en de sanitaire voorzieningen. Hoogstwaarschijnlijk, zoals ik hier ook al aangaf, zullen het voornamelijk alleenstaande mannen zijn.
Mocht later blijken dat er meer behoefte is aan woonruimte voor gezinnen past de gemeente de indeling van de woningen hierop aan.
In totaal zal er dus een groep van zo’n 144 mensen komen wonen.

Op de locatie komt een huismeester, die toezicht houdt en het klein technisch onderhoud uitvoert. Bovendien is hij contactpersoon voor zowel de bewoners als omwonenden voor praktische zaken.

De nieuwbouw Zwaardvegersgaarde is niet voor deze groep mensen alleen gebouwd, zoals ik ook al schreef. Na 10 jaar wordt zij aangeboden aan andere woningzoekenden in Den Haag waardoor structureel de sociale woningvoorraad wordt uitgebreid.
Ik ben blij dat gekozen is voor nieuwbouw en geen containerbouw!

Oproep van de Gemeente Den Haag ten aanzien van de Statushouders

Het zal nu dus niet lang meer duren voordat er nieuwe mensen in de wijk zullen komen.
Hoe dit alles zal verlopen is afwachten.
Op de site van de Gemeente Den Haag staat wel een verzoek, wat ik onderschrijf.

Ik quote: “De wens is ook dat deze mensen zo snel mogelijk integreren, meedoen in de Haagse samenleving en een bijdrage kunnen leveren. Daarom besteedt de gemeente veel aandacht aan begeleiding bij het leren van de taal, kennismaking met de Nederlandse normen en waarden, het opstarten van een verplicht inburgeringstraject en begeleiding bij het zoeken naar (vrijwilligers) werk, een opleiding of andere manieren van dagbesteding.

Er is ook hulp nodig van bijvoorbeeld buurtbewoners, sportverenigingen, bewonersorganisaties en culturele verenigingen die samen met en voor de statushouders activiteiten organiseren. Wilt u zich inzetten voor de mensen die bij u in de buurt komen wonen? Bekijk voor de mogelijkheden om te helpen de pagina Vrijwilligerswerk doen voor statushouders.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.