Stadsnieuws

Madurodammertje; een (mini) Goudse kaas op de markt


Foto: Richard Mulder

 

Op woensdag 27 januari presenteerden Zuivelland Bankastraat en Madurodam in de Haagse miniatuurstad een nieuw boerenkaasje: het Madurodammertje. Initiatiefneemster Annelies van de Ende en Friso Wesseling, burgemeester van Madurodam, namen het eerste kaasje in ontvangst.

Het Madurodammertje is een boerenkaas met de ‘Goudse vorm’, in kaastermen een platte kaas, en weegt een pond. Hij heeft ongeveer 3 maanden gerijpt en een jong belegen smaak. Omdat alleen melk uit Zuid-Holland wordt gebruikt, is het Madurodammertje een streekproduct. In het toeristisch seizoen, vanaf april, is dit kaasje ook in Madurodam te koop.

 

Ambachtelijk

Een kaas mag zich alleen boerenkaas noemen als het een ambachtelijk handgemaakt zuivelproduct is dat op de boerderij is geproduceerd. Vaak is het recept al generaties hetzelfde. Omdat de melk niet gepasteuriseerd is, blijft het karakter en de smaak van dagverse melk behouden. Dit typisch Nederlandse product wordt amper verkocht in het buitenland en daarom des te meer als geschenk meegenomen door toeristen.

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.