Natuur/milieu

KNNV houdt fotowedstrijd meerkoetennest

KNNV
KNNV houdt fotowedstrijd: maak een foto van een meerkoetennest

Voor wie het niet erg vindt de rechten van een foto over te dragen (zonder beloning), is deze blog misschien interessant.
Want het KNNV heeft in de maanden april (ja, ik weet het, die is al voorbij….) en mei een fotowedstrijd georganiseerd. Maak een foto van een meerkoetennest zónder te verstoren.
Lees hieronder voor het volledige persbericht:

In april en mei houden we (het KNNV dus) een fotowedstrijd met als onderwerp nesten van meerkoeten. We vragen aan alle inwoners van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar om foto’s te maken van een meerkoetennest. Een meerkoet op of bij het nest is leuk, maar let op! verstoor de meerkoeten daarbij niet, ze mogen er geen last van hebben.

Nesten van meerkoeten zijn vaak opvallend en goed te zien in sloot of plas. Ze gebruiken daarvoor alles wat ze bruikbaar vinden, natuurlijk materiaal als takken en riet, maar ook veel zwerf- en drijvend afval. Dat maakt de nesten kleurrijk en drukt ons ook op het feit dat we er een zooi van maken, waar het gaat om ons afval.

De meest aparte, bijzondere, kleurrijke of opvallende nesten komen in aanmerking voor een prijs.
De foto’s zullen beoordeeld worden door een deskundige jury bestaande uit Martin van den Hoorn, stadsecoloog van de gemeente Den Haag en Fred Hess, lid van de KNNV afdeling Den Haag, natuurfotograaf en mede-oprichter van het NatuurFotografenGilde, NFG.

Wat moet je doen? Maak een foto van het nest, ZONDER de meerkoeten of omgeving te verstoren. Onthoud de locatie en datum van de foto!
Vul het inzendformulier hier (klik) in en upload je foto(s), maximaal drie foto’s per locatie of drie verschillende locaties.
Je krijgt op het ingevulde E-mailadres een bevestiging van inzending.
In de eerste week van juni gaat de jury aan het werk.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.