Gezondheid

Kinderen en medicatie; zinvol of gevaarlijk?

 

 

Vandaag werd door het NCRM op het Plein voor de Tweede Kamer gedemonstreerd tegen het toenemend medicijngebruik door kinderen (Ja, nog een demonstratie!).


Vaak krijgen kinderen medicatie als Ritalin, waarbij door veel mensen alsmede medici wordt afgevraagd of dat wel verstandig is.
Het karakter van kinderen schijnt te veranderen buiten de verslavende effecten.

Ritalin is een harddrug (het heeft hetzelfde effect op de hersenen heeft als amfetamine (speed) en cocaïne) het beïnvloedt de eetlust en tast de lever aan. Het vernietigt zelfs hersencellen!   
“Gewoon” drukke kinderen krijgen al snel medicijnen voorgeschreven, omdat ze dan “makkelijker hanteerbaar” zijn in een klas, zonder dat een afwijking definitief is vastgesteld. Ja, kinderen worden rustiger in een grote klas; maar mogen er geen drukke kinderen meer zijn? Vroeger was dat heel gewoon!

Lees ook dit artikel eens (klik).  

 

Please follow and like us:

10 reacties

 • rotkop

  Ja, het is bespottelijk dat dit soort zware middelen aan kinderen wordt gegeven. Ritalin wordt als straatdrug gebruikt vanwege de pep. De psychiatrie/farmacie beseft absoluut niet waar ze mee bezig zijn – en dat is het minst ernstige scenario. Erger is dat er indicaties zijn dat ze dat wel weten. Nog erger is dat er werkbare alternatieven zijn die nauwelijks bekend zijn en niet aan de ouders worden aangeboden. We leven in een rare wereld. Vroeger, toen ik jong was, bestond adhd niet. Het is een geconstrueerde “ziekte”, waar enorme kapitalen aan wordt verdiend.

 • gerdaYD

  Waar zijn we in godsnaam mee bezig de laatste tijd? De ouders hebben het zo druk dat ze woelige kinderen er niet bij kunnen hebben. Dan maar een pilletje gegeven en achter de TV of computer gezet. Waarom krijgen zulke mensen nog kroost?
  Dank voor je mooie reactie, en ik wens je een heerlijk ritje per paard langs het strand!

 • Monique

  “Makkelijk hanteerbaar” “minder druk in de klas”….Oh, stel je voor dat ouders en leraren eens aan het werk moeten en echt aandacht moeten besteden aan kinderen. Op een enkeling na (er is altijd wel iemand die ergens medicijnen voor nodig heeft) hadden we vroeger een mengelmoes van leerlingen in de klas. We namen elkaar zoals we waren. Nu moeten de kinderen perfect zijn, rustig zijn etc….dus, volstoppen met medicijnen.

  Het is zo krom in dit land, veel mensen zijn onwetend m.b.t. drugs en veroordelen mij wanneer ik zeg dat ik af en toe een jointje rook en diezelfde mensen stoppen hun kind vol met ritalin of nemen zelf slaappillen omdat ze niet kunnen slapen door de zorgen.

  Laat kinderen kind zijn, met hun drukke of rustige gedrag. De natuur corrigeert het allemaal vanzelf wanneer kinderen opgroeien. (uitzonderingen daargelaten uiteraard).

 • Kindermedicijn.nl

  Geef om kinderen

  Als een volwassene een geneesmiddel krijgt voorgeschreven, kan hij er zeker van zijn dat de veiligheid en de werkzaamheid ervan uitvoerig zijn getest bij volwassen mensen. Dat is immers een voorwaarde voor toelating tot de markt (registratie). Datzelfde kan niet gezegd worden over kinderen. De meeste geneesmiddelen die zij krijgen zijn niet verkrijgbaar in voor hen geschikte vorm en dosering. Gebrekkige kennis van kindergeneesmiddelen is een internationaal fenomeen, waarmee kinderartsen al tientallen jaren worstelen. Het wordt tijd om maatregelen te treffen die deze situatie verbeteren.

  Kindermedicijn.nl

  Kindermedicijn.nl is een online-shop voor kindermedicijnen die zonder recept te verkrijgen zijn. De zogenaamde zelfzorggeneesmiddelen, waarover deskundigen van mening zijn dat deze bij normaal gebruik veilig gebruikt kunnen worden door consumenten. Het assortiment is niet alleen breed en diep maar ook uitgebreid met aanverwante artikelen en hulpmiddelen voor het makkelijker maken en/of stimuleren bij het gebruiken en innemen van medicijnen. Door ons geselecteerde producten en artikelen doorgaan een strenge controle.

  Stichting Kindermedicijn

  Kindermedicijn.nl wil daar een bijdrage aan leveren door bij elk verkocht product een deel van de winst te doneren aan stichting kindermedicijn voor het ontwikkelen en testen van kindermedicijnen. Met dat geld willen wij organisaties en goede initiatieven ondersteunen bij hun onderzoek of bijdrage. Waarom? Omdat wij het verplicht zijn aan onze kinderen!

  Namens het service team van Kindermedicijn.nl danken wij u alvast hartelijk voor uw steun en bijdrage.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.