Politiek

Jeltje van Nieuwenhoven lijsttrekker PvdA

foto van Richard Mulder (klik)  

 

Vanavond waren dan de verkiezingen van de nieuwe lijsttrekker van de PvdA. 

De strijd ging tussen Marnix Norder en Jeltje van Nieuwenhoven.

Zelf had ik verwacht dat Jeltje zou gaan winnen.

En ja, met een overweldigende meerderheid, 61,9% van de stemmen is zij nu “het nieuwe gezicht” van de Partij van de Arbeid.

808 Stemmen werden uitgebracht; wat een percentage geeft van 45 %; 16 stemmen waren blanco, 490 voor Jeltje van Nieuwenhoven en 302 voor Marnix Norder.

Zou dit de partij goed doen?

Ik ben benieuwd.

Marnix heeft zich onder andere met Scheveningen niet erg populair gemaakt.

We wachten af…..

Please follow and like us:

8 reacties

 • Ferry

  Voorop gesteld …. feitelijk was het kiezen tussen pissebed en kakkebed .
  Maar nu de uitslag bekend is blijkt dat een repressentant van de vroegere aloude regenten …. zij die wel weten wat goed is voor het “volk” de meerderheid dus hebben ..(nog steeds helaas ).
  Maar goed , mij maakt het allemaal niet uit verder , mijn stem gaat naar de P.v.d…..Dieren.

 • SirCumSized

  Pffff, als oud PvdA-stemmer schaam ik mijzelf gewoon bijna dood dat deze partij niets anders te bieden heeft, als lijsttrekker, dan een uitgerangeerde mastodont. Er zat zeker niemand anders meer op de reservebank van deze partij die zich nu nog populairder maakt door het doordrukken van de ouderentax. Leuk voor al die oudere PvdA stemmers, meer dan 40 jaren gewerkt, een klein niet compleet pensioen door diverse pensioenbreuken maar toch gewoon je eigen AOW betalen. Staat in schril contrast met diverse medelanders die niet of slechts enkele jaren hier hebben gewerkt maar straks gewoon hun volledige AOW opstrijken zonder ouderentax want ja, Fatima en Aisha mochten nooit werken van jun man, dus dientengevolge zal hun aanvullend pensioen nooit meer dan € 18.000 zijn. Bij Henk en Annie wel want die zijn een aantal jaren tweeverdiener geweest om de studie han jun kinderen te kunnen financieren. Kortom PvdA staat dubbel en dwars voor de Partij van de Allochtonen, en nee ik ben geen PVV aanhanger maar ben gewoon voor gelijkheid en rechtvaardigheid, loon naar werken en ook AOW en pensioen naar wat je ingeleverd hebt, al die jaren daarvoor.

 • Wil Vonk

  Jeltje is een zeer krachtige vrouw en ligt gewoon beter in de markt dan Norder. Ben huiverig voor die enge oude socialistische ideologie. Past niet meer in de ze wereld.

 • Ferry

  off-topic Ik klikte even op Wil Vonk says …

  Ahum … te laat Wil ..véél te laat , laat dan uiteindelijk het CDA haar neus zien in Moerwijk.
  Ik ben er in de jaren 60 opgegroeid …
  Kom ik er nu , dan waan ik me op een andere planeet , mijn mooie jeugdherinneringen kan ik er met de beste wil van de wereld niet meer in herkennen..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.